Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportske igre mladih

Coca-Cola Cup oduševio djecu u Osijeku

Sportske igre mladih (2)
Foto: Sportske igre mladih
1/4
03.05.2013.
u 15:30

U pozdravnom govoru nakon otvaranja natjecanja, gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo naglasio je važnost ulaganja u sport i mlade

Na trgu Slobode u Osijeku danas je održan Coca-Cola Cup koji je okupio oko 800 natjecatelja, a zbog velikog broja prijavljenih ekipa, natjecanje je trajalo duže od tri sata. Tijekom travnja i svibnja Coca–Cola Cup će na trgovima dvadeset četiri hrvatska grada okupiti djecu od 12 do 15 godina kako bi ih animiralo za sudjelovanje na 17. Sportskim igrama mladih koje su prošle godine okupile 83.374 natjecatelja, a ovog se ljeta očekuje približavanje brojci od stotinu tisuća. Osnovni je cilj Coca-Cola Cupa osvijestiti djecu i mlade o važnosti bavljenja sportom i redovite tjelesne aktivnosti u borbi protiv pretilosti i postizanju dobre tjelesne forme i zdravlja.

U pozdravnom govoru nakon otvaranja natjecanja, gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo naglasio je važnost ulaganja u sport i mlade. \'\'Sretni smo što su Coca–Cola Cup i Sportske igre mladih stigle u naš grad, radi se o natjecanjima koje iz godine u godinu rastu i promiču prave vrijednosti“, naglasio je gradonačelnik Bubalo..

Slično razmišlja i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić

„Sport je itekako važan u našem gradu, a znam da su predstavnici naše Županije prošle godine na završnici u Splitu osvojili priličan broj odličja. Ove godine očekujemo ih još i više, a manifestacija Sportske igre mladih u nama ima već niz godina dobrog partnera“, izjavio je župan Šišljagić.

Coca-Cola Cup-u u Osijeku nazočio je i predsjednik Organizacijskog odbora SIM-a Zdravko Marić koji je od sveg srca zahvalio gradonačelniku Osijeka i županu osječko-baranjske županije na podršci koju bezrezervno daju ovoj najvećoj sportskoj amaterskoj manifestaciji te je dodao:

\'\' Pozivam djecu da se prijave na 17. Sportske igre mladih jer će im to siguran sam biti nevjerojatno iskustvo.\'\'

Iako su nosili popularno ime, u cageballu su bolji od Bayerna bili dečki iz ekipe SJEMBA METROPOLA , a prvi put na turniru pobjednički pehar su podigle djevojke iz ekipe Josipovac koje su bile uspješnije od ekipe Sjenjak cure. U žongliranju je najbolji bio Ivan Glogač koji je čak 240 puta je udario loptu prije nego mu je konačno pala na tlo. Najjači šut lopte u Osijeku ima Tin Rebrina.

Natjecanje u graničaru dugo je potrajalo, a u finalu je slavila ekipa \'\'Jagoda\'\' koja je bila bolja od \'\'Nazora\'\' pa će oni ovoga ljeta na Završnicu u Split.

Slavonski Brod koji je na rasporedu 4. svibnja 2013 je posljednja stanica u Slavoniji. Nakon nje Coca-Cola Cup i Sportske igre mladih sele se u Grubišno Polje, Sisak i Koprivnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije