Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

City slavio protiv Wolverhamptona i došao do 21. pobjede u nizu

Premier League - Manchester City v Wolverhampton Wanderers
Carl Recine/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
02.03.2021.
u 23:13

Manchester Cityja sada ima 15 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Uniteda, ali pobjeda protiv Wolvesa nije bila laka kako sugerira rezultat.

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su u prvom susretu 29. kola Engleske lige kod kuće Wolverhampton sa 4-1, što je njihova 21. pobjeda u nizu u svim natjecanjima i 15. u prvenstvu.

Manchester Cityja sada ima 15 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Uniteda, ali pobjeda protiv Wolvesa nije bila laka kako sugerira rezultat.

U put do pobjede, 21. po redu u svim natjecanjima i 15. u prvenstvu, a nova tri boda, međutim, nisu bila u potpunosti glatka. U prvom dijelu Leander Dendoncker je zabio autogol u 15. minuti za vodstvo Citya,  no gosti su izjednačili iz prave šanse preko Conor Coadya u 61. minuti. 

No, Wolverhamton nije izdržao do kraja, i primio je tri gola u posljednjih deset minuta. Prvo se za novo vodstvo pobrinuo Gabriel Jesus (80), isti igrač zabio je četvrti gol (90+3), dok je Rijad Mahrez pogodio u 90. minuti.

Borussia (D) u polufinalu Kupa

Borussia Dortmund se plasirala u polufinale Njemačkog kupa pobjedom 1-0 kod Borussije Mönchengladbach.  zahvaljujući Jadonu Sanchu,

Klub iz Dortmunda je do pobjede odveo gol Engleza Jadona Sancha u 66. minuti nakon akcije Erlinga Halanda i Marca Reusa. 

Borussia će u polufinalu DFB kupa, otvorenijem nego ikad ranije zbog eliminacije Bayerna iz Münchena u osmini finala, igrati s pobjednikom dvoboja Leipziga i Wolfsburga, koji se igra u srijedu.

Drugo četvrtfinale zakazano za utorak odgođeno je nakon otkrivanja nekoliko slučajeva Covid-19 u timu drugoligaša Jahn Regensburga, koji je trebao ugostiti Werder iz Bremena. U posljednjoj utakmici četvrtfinala u srijedu Holstein Kiel, koji je izbacio Bayern, dočekuje četvrtoligaša Rot-Weissa Essena.

Juventus svladao Speziju

U prvoj utakmici 25. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu svladao Speziju s 3-0 (0-0), a dvoboj Lazija i Torina odgođen je jer gosti nisu ni doputpvali u Rim zbog brojnih slučajeva zaraze koronavirusom u svojoj momčadi.

Juventus je tek u posljednjih pola sata dvoboja protiv Spezije uspio slomiti otpor gostiju. Morata je bio strijelac vodećeg pogotka u 62. minuti, na 2-0 je prednost povećao Chiesa u 71. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Cristiano Ronaldo u 89. minuti.

Gosti su imali priliku za počasni pogodak u sučevom dodatku, ali Galabinov nije uspio realizirati kazneni udarac.

Hrvatski branič Martin Erlić odigrao je cijelu utakmicu za gostujuću momčad.

Juventus je s 49 bodova na trećem mjestu, iza vodećeg dvojca iz Milana: Inter ima 56, a Milan 52 boda. Četvrta je Atalanta sa 46, a peta Roma sa 44 boda. Spezia je ostala na 25 bodova što joj donosi 16. poziciju te ju drži na sedam bodova od zone ispadanja u kojoj se nalaze Cagliari (18), Parma (15) i Crotone (12).

U srijedu je na rasporedu sedam utakmica, a sastaju se: Sassuolo - Napoli (18.30 sati). Milan - Udinese, Atalanta - Crotone, Benevento - Verona, Cagliari - Bologna, Fiorentina - Roma i Genoa - Sampdoria (sve u 20.45).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije