Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARAPI KUPUJU Uloženo 48 milijuna eura

City postavlja nove standarde

25.01.2009.
u 17:19

Ove zime na pomolu je bio najveći transfer u povijesti nogometa. Arapski vlasnici Manchester Citya ponudili su Milanu 120 milijuna eura za Kaku, što je gotovo 50 milijuna više od rekordnog Zidaneovog transfera iz Juventusa u Real Madrid iz 2001. godine.

Uložili 48 milijuna
Brazilcu se, međutim, baš nije išlo iz Milana pa nije došlo do dogovora. Time je novi svjetski rekord u plaćanju jednoga nogometaša samo odgođen za ljeto: Kaka, Cristiano Ronaldo ili Torres... Pomahnitali šeici žele od Citya napraviti klub za vrh engleskog nogometa i postavljaju nove standarde, koje čak ni u Engleskoj više nitko ne može pratiti. Dok City nudi 120 milijuna, Arsenal je za Aršavina ponudio - deset.

Manchester City već je ove zime uložio najviše u Europi, 48 milijuna eura. Kupili su Nigela de Jonga iz HSV-a za 19,5, Wayne Bridgea iz Chelsea za 13 i Craiga Bellamyja iz West Hama za 15,5 milijuna eura.

Nakon Citya, u Engleskoj je najviše uložio Tottenham, čak 31 milijun, na Defoea i Hondurašanina Palaciosa. Spursi danas više ne nalikuju momčadi koja je s Ramosom počela sezonu.

Najveći europski klubovi nisu imali potrebe za velikim investicijama. Samo je Real Madrid duboko zagrabio u blagajnu kupivši Diarru i Huntelaara za 40 milijuna eura. A niti jedan nema pravo nastupa u Ligi prvaka.

Nizozemci najtraženiji
I ovaj prijelazni rok potvrdio je da su Nizozemci i dalje najtraženija roba u Europi. Huntelaar i De Jong prodani su za 40 milijuna eura.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije