Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKE CIFRE

City od iduće sezone igra u novim dresovima, ali i dalje nemaju 'najskuplje'

Manchester City - Chelsea
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
28.02.2019.
u 19:26

Prošle godine i Arsenal je promijenio dobavljača opreme, a ugovor će, kao i kod Manchester Cityja, početi teći od sljedeće sezone. Arsenal je s Pume (33 milijuna eura po sezoni) prešao na Adidas, a petogodišnji ugovor s Adidasom trebao bi "topnicima" donijeti 66 milijuna eura po sezoni

Nakon što je u četvrtak objavljeno da je njemački proizvođač sportske opreme Puma potpisao dugogodišnji ugovor s City Football Grupom, koja je vlasnik Manchester Cityja, u medijima se nagađalo o vrijednost ugovora. Budući da Puma i Manchester City nisu objavili vrijednost ugovora, u medijima se prvo pojavila informacija da se radi o 58 milijuna eura godišnje, no tijekom dana u britanskim medijima je objavljeno da je riječ o desetogodišnjem ugovoru vrijednom 758 milijuna eura, odnosno 75,8 milijuna po sezoni.

Od 2013. Manchester City je imao ugovor s Nikeom, koji mu je godišnje plaćao 23 milijuna eura, a novi ugovor s Pumom je puno unosniji, a stupit će na snagu od sljedeće natjecateljske sezone, što znači da će nogometaši Cityja u novoj sezoni igrati u Puminim dresovima.
 
No, i dalje najunosniji sponzorski ugovor ima Barcelona, koja je prošle godine potpisala novi desetogodišnji ugovor s Nikeom vrijedan 110 milijuna eura po sezoni. Slijedi Manchester United, koji je 2015. potpisao desetogodišnju vjernost Adidasu, koji mu plaća 82,5 milijuna eura po sezoni.


 
Prošle godine i Arsenal je promijenio dobavljača opreme, a ugovor će, kao i kod Manchester Cityja, početi teći od sljedeće sezone. Arsenal je s Pume (33 milijuna eura po sezoni) prešao na Adidas, a petogodišnji ugovor s Adidasom trebao bi "topnicima" donijeti 66 milijuna eura po sezoni.  
 
Njegov gradski rival Chelsea, koji je 2017. "prešao iz Adidasa u Nike", također zarađuje 66 milijuna eura godišnje. Njemački Bayern, kojeg "oblači" Adidas (2015-2030), prihoduje 47 milijuna eura godišnje, a Real Madrid, kojemu 2020. ističe ugovor s Adidasom, tek 37 milijuna eura po sezoni.

>> Pogledajte koliko su plaćeni najbolji nogometaši svijeta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije