Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silno talentiran

Čitav svijet piše o čudesnome podvigu dječaka korijena s ovih prostora

Francisco Zustovich
Foto: Screenshot
03.12.2019.
u 20:02

Da je smio provesti koju minutu više na parketu, Zustovich bi zasigurno prebacio stotku

Francisco Zustovich, 13-godišnji argentinski košarkaš, dospio je u brojne svjetske medije zahvaljujući tome što je u nedjelju postigao nevjerojatnih 78 poena tijekom 20 minuta provedenih na parketu.

Mladi je košarkaš za dva poena gađao 29/33, za trice 1/5, te s linije slobodnih bacanja 17/26, a u prvoj je četvrtini ubacio 27 poena od 28 ukupnih njegove momčadi.

Unatoč fenomenalnom učinku, njegov klub Penarol je poražen od Bolivara de Carlos Paz sa 113:112, no pitanje je bi li tako završilo da je daroviti mladić mogao zaigrati koju minutu više.

Naime, u U-13 argentinskom košarkaškom natjecanju igrači ne smiju na parketu provesti više od dvadeset minuta, te slutimo da bi Zustovich u nekim drugim okolnostima s lakoćom premašio i stotku (zaigrao je još u četvrtoj četvrtini i pritom zabio 51 poen!).

Budući da je već visok 183 centimetra, Zustovich je svemu dodao još 15 skokova, a da tu ništa nije bilo slučajno, svjedoči podatak da je u prethodna dva nastupa zabio 54 i 55 poena.

Što se prezimena Zustović tiče, tako barem navodi stranica ActaCroatica, uglavnom su u pitanju Hrvati iz okolice Buzeta. U prošlom stoljeću relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u gradovima Labinu i Puli.

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar 1HGZ.
1HGZ.
20:11 03.12.2019.

Nije sa ovih prostora, nego je iz Hrvatske.

DU
Deleted user
20:27 03.12.2019.

S kojih "prostora"? Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije?

Avatar Mi sami
Mi sami
22:38 03.12.2019.

Na što ste spali, kad je srbin onda je srbin a kad je Hrvat onda je sa ovih prostora, nije čak ni smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije