Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeli šal

Ćiro zabrinut za Dinamo: Sine, znaš da sam imao ružna iskustva...

Miroslav Blažević Ćiro
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/30
09.03.2019.
u 07:15

Nisam, sine, išao na Maksimir. Gledao sam utakmicu u tami svoje kože

Dinamov bijeli šal iz legendarne 1982. bio je razdragan pobjedom Bjeličina sastava protiv Benfice u prvoj utakmici osmine finala Europske lige (1:0).

– Nisam, sine, bio na stadionu, gledao sam u tami svoje kože, neću da mi itko deranžira – rekao je u svom stilu Ćiro Blažević.

– S nestrpljenjem sam iščekivao da dođe neka momčad iz samog europskog vrha da vidim kako će Dinamo izgledati protiv nje. I živi si mi svjedok da sam dobro procijenio kad sam najavio našu pobjedu iako ni sam sebi nisam sasvim vjerovao! Plavi su pokazali da su spremni konkurirati i najboljim klubovima svijeta. Tako sam sretan, sine, što su se potrudili dokazati da nisu slučajno došli tako daleko...

>> Pogledajte što je rekao Dani Olmo nakon pobjede protiv Benfice. Otkrio je i zanimljivosti o reprezentaciji

Samo da sudac bude pravi

Sjajnih pojedinaca bilo je zaista puno, počevši od vratara Dominika Livakovića koji je u 8. minuti osujetio najopasniju i, pokazat će se, jedinu priliku Benfice u krcatom Maksimiru.

– Livaković je jedan od razloga našeg optimizma i dokaz da bez velikog vratara ne možeš daleko. Taj dečko je vrhunski u svakom pogledu, ja to znam jer sam mu bio trener, imao sam privilegij da ga stvaram.

Ali u uzvratu će biti na velikim iskušenjima, 90 minuta na Luzu trajat će dugo. Jako dugo.

– Vi znate da sam i sam u Portugalu imao ružna iskustva. Želim im samo neka sudac bude pravi, da ne podlegne pritisku. Nema sumnje da će Benfica učiniti sve da preokrene rezultat i izbaci Dinamo. Bit će to veliko iskušenje, ali ja toliko vjerujem u ovu momčad i njen trud, karakter, da sam siguran da će se plavi iz Lisabona vratiti visoko uzdignutih čela.

Benficini igrači ni u Maksimiru se nisu libili pritiskati suca koji je bio – izvanredan.

Ništa bez taktičke kulture

Iz Maribora je u Maksimir na veliku utakmicu došao Zlatko Zahovič, direktor slovenskog ligaša koji je prošle sezone igrao u Ligi prvaka.

– Nije me ništa iznenadilo, a najviše me impresioniralo ozračje na stadionu, bilo je vrhunsko. Vidi se da je Zagreb nogometni grad i da su zapravo svi očekivali takvu utakmicu.

Je li vas iznenadila tolika taktička zrelost Dinama budući da je Benfica stvorila samo jednu veliku priliku, a nekoliko dana ranije u derbiju protiv Porta bila je silno opasna?

– Ne, jer je Dinamo sve utakmice do sada taktički kvalitetno. Ta taktička zrelost danas je u Europi itekako važna, bez toga nemaš šanse. Ipak, mislim da je za ovu pobjedu Dinama u prvoj utakmici ključna bila ta povezanost publike i momčadi jer u takvom ozračju igrači daju ono što mogu, ali i ono što inače ne mogu.

Ali toga u uzvratu u Lisabonu neće biti. Kakve su šanse plavih? Minimalna prednost na Luzu ipak ne jamči puno...

– Meni se nikako ne sviđa kod Benfice što je došla u Maksimir čuvajući neke igrače. Pa to je osmina finala Europske lige, tu više nema slabih suparnika. S drugim igračima Benfica može preokrenuti, ali ako i u uzvratnoj utakmici budu kalkulirali, onda mogu zaboraviti na pobjedu i preokret protiv Dinama – uvjeren je Zahovič.

U sastavu plavih je i jedan slovenski reprezentativac – Petar Stojanović.

– Mislim da je napravio ono što se očekuje od njega, na svojoj je strani zatvorio sve prilaze, a naprijed je namjestio zicer Oršiću. Što više očekivati – zaključio je Zahovič koji je četiri sezone proveo na Luzu, a prije toga tri u redovima najvećeg rivala Porta s kojim je 1998. gostovao u Zagrebu i izgubio s 3:1. U Portugalu je bilo 3:0 za domaćina. 

Komentara 5

Avatar Niškorist
Niškorist
07:25 09.03.2019.

Iskače iz paštete .!

DA
DarthVader
12:05 09.03.2019.

Stari prdonja.

DH
dalibor.hren
07:28 09.03.2019.

Nije bio na utakmici jer su ulaznice bile skupe, a pozivnicu nije dobio! No, još uvijek glumi najpametnijeg...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije