Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA KRITIKA

Ćiro udario po dinamovcu: On je ku*** od ovce!

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/12
15.02.2019.
u 12:46

– Atiemwen je onim što je pokazao u Plzenju k...c od ovce! Ne znam što je on predstavljao. Nakon što je on ušao, imali smo igrača manje na terenu – rekao je Blažević.

Najveći Dinamov trener prošloga stoljeća Miroslav Blažević s popriličnom je dozom uzbuđenja pratio ogled u Plzenju.

Nisam razočaran porazom, dapače, optimist sam uoči uzvrata u Zagrebu i uz pomoć naše publike uvjeren sam da ćemo proći. Međutim, nakon prve utakmice ipak moram upozoriti na jedan već tradicionalan deficit naših momčadi, a to je opuštanje – ističe Blažević i objašnjava:

– U prvom poluvremenu, kod rezultata 0:0, Dinamo je protiv Viktorije izgledao kao Ajax, bio je na svakoj lopti, odlučan i čvrst, nije dao suparniku oka otvoriti. I onda, nakon vodstva 1:0, došlo je do nedopuštenoga opuštanja. Pogledajte Ademija, osobito kod prvog pogotka; on prati svoga igrača do 16 metara i onda ga pušta, i taj igrač postiže pogodak. I kod drugoga pogotka Ademi je nažalost bio samo promatrač, krivo se postavivši, dopustivši da mu igrač ispred nosa postigne pogodak. Ma ne želim krivnju svaljivati na Ademija, ali ovo su elementarne pogreške na koje ga trener mora upozoriti.

>> Pogledajte što novinari VL-a kažu o utakmici Dinama

Na čemu onda temeljite optimizam za uzvrat?

– Temeljim ga na Dinamovoj izvedbi u prvom poluvremenu. Uspije li Dinamo takvu igru nametnuti kroz svih 90 minuta, očekujem prolaz. Dinamo ima ekipu, ima htijenje, ima kapacitete, ima izvanserijskoga Olma, ali, ponavljam; ne smije im se dogoditi ono što je nažalost u našemu mentalitetu, da si dopuste biti komotni. Najteže je braniti 1:0; tada tek trebaš biti agresivan, čvrst, nepokolebljiv i odlučan – upozorio je iskusni stručnjak.

U svom izlaganju dotaknuo se još jednoga igrača plavih.

Atiemwen je onim što je pokazao u Plzenju k...c od ovce! Ne znam što je on predstavljao. Nakon što je ušao, imali smo igrača manje na terenu. Pa ipak, ja ću čestitati Dinamu, koji bi, da je cijelu utakmicu igrao kao kod 0:0, već u Češkoj slavio pobjedu – zaključio je Blažević.

Nekadašnji Dinamov napadač Stjepan Deverić nije bio pretjerano kritičan prema Dinamovome nastupu u Češkoj.

– Tvrda, izrazito teška utakmica, očekujem takvu i u uzvratu. Dinamo je poveo i igrao sasvim korektno, dominirao. Da, dogodio se preokret kojemu se nisam nadao, ali i Česi su solidna momčad, mora im se priznati da su dobro iskoristili svoje razdoblje dobre igre. Međutim, Dinamo je odigrao taman onoliko koliko im je bilo potrebno da ostvare obećavajući ishod u prvoj utakmici. Taj poraz nije tragičan jer pogodak u gostima daje mi vjeru da će Dinamo pred svojom publikom odigrati još bolje i ostvariti prolazak u osminu finala – naglasio je Deverić.

Dinamova legenda s kraja 60-tih i početka 70-tih, vratar Fahrija Dautbegović, utakmicu je gledao u jednome od kafića blizu maksimirskog stadiona.

– Svi kafići ovdje bili su puni, sjajna je atmosfera, vidi se da navijači opet žive za Dinamo. Hoćemo li proći? Ako ćemo biti pravi, proći ćemo, iako ne smijemo podcijeniti Čehe – kazao je Dautbegović.

Apostrofirao je Brunu Petkovića.

– Njegova reakcija kod Dinamova gola bila je izvanredna. Uopće, utakmica mi je izgledala kao sraz Lige prvaka, s puno naboja, kvalitete, sjajnih pogodaka i preokreta. Malo sam se u prvom poluvremenu čudio kako je ta Viktoria uzela toliko bodova u Ligi prvaka, a onda sam u drugom dijelu vidio njezino pravo lice. Oni znaju igrati, opasni su u prekidima – istaknuo je Dautbegović.

Očekivanja od uzvrata?

– Dajem Dinamu deset posto više šansi zbog domaćeg terena. Ali bit će to opasno iskušenje – zaključio je popularni Faćo.

>> Pogledajte Bad Blue Boyse u Plzenju

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije