Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao nasljednik

Ćiro: Samo Štimac može spasiti Zadar i pokazati Šukeru da je ništarija!

Igor Štimac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
08.01.2015.
u 15:30

Štimac je odlučio priskočiti u pomoć svom velikom prijatelju Sinovčiću.

Nije izdržao pritisak, Igor Štimac u četvrtak je predstavljen kao novi trener nogometaša Zadra. Otkako se klub raspao zbog odlaska Rene Sinovčića u pritvor, Štimac nije imao mira, želio je pomoći jednom od svojih najboljih prijatelja, pokušati spasiti klub koji je Sinovčić godinama držao na životu. Nećkao se, tražio kombinacije... Uostalom, Štimac je bio jedan od najzaslužnijih što je Ćiro Blažević došao za kormilo Zadra.

Želim raditi

I kad je Ćiro otišao spoznao je da nema druge nego da sam pokuša napraviti čudo i spasiti Zadar od ispadanja iz lige. Prije odluke, Štimac je osluhnuo reakciju gradskih vlasti, a gradonačelnik Božidar Kalmeta dignuo je palac gore. Već u srijedu ujutro nekadašnji izbornik Hrvatske bio je u Zadru.

- Nema velikih izjava, idemo raditi, manje pričati. Svjestan sam težine posla koji me čeka, ali odlučio sam se za trenerski posao, volim raditi - kratko je kazao Štimac.

Naravno, čuo se i Ćirom, kada je na red došla kombinacija da će sjesti na klupu Zadra, Štimac je kazao da ne dolazi u obzir da preuzme funkciju ne dobije li svojevrsni Ćirin blagoslov.

- Ma čuli smo se, kako se ne bismo čuli. Uvjeren sam da će Štimac spasiti Zadar. On je jedini čovjek, naravno osim mene, koji to može, jer ima autoritet i trenersko znanje. Naravno, još uvijek nije bolji trener od mene, ali može spasiti Zadar od ispadanja iz lige - kazao je Ćiro Blažević.

Igor je talentiran

Trener svih trenera kaže da će biti u stalnom kontaktu sa svojim trenerskim nasljednikom. Još do prije neki dan Štimac je bio u najozbiljnijim kombinacijama da preuzme reprezentaciju Bosne i Hercegovine, spominjalo ga se i kao kandidata za mjesto izbornika Azerbajdažna, a sada je u Stanovima. Ćiro će iz tjedna u tjedan pratiti njegovu borbu s Tomislavom Rukavinom i Igorom Pamićem. Štimac mora preskočiti Osijek i Istru kako bi ostavio Zadar na životu.

- Pratit ću svaku utakmicu, drhtati za te drage ljude iz Zadra. Izborom Štimca napravili su pravu stvar, a on je dobio jedinstvenu prigodu da onom Šukeru pokaže da je ništarija. I pokazat će mu - zaključio je Ćiro.

Tako je Zadar postao prava meka za bivše hrvatske izbornike, iako se klub sada nalazi u najtežoj situaciji otkako nastupa u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Ne računajući Hajduk i Dinamo, Zadar je, uz Zagreb, jedini klub koji su vodili bivši izbornici. Zanimljivo, i na klupi Zagreba bili su Igor Štimac i Ćiro Blažević.

>>Štimac naslijedio Ćiru: Aktivirat ću sva prijateljstva da pojačam Zadar

Komentara 19

DI
dinamojavolim1
15:46 08.01.2015.

Ciro upravo si ti u zadnja 2-3 tjedna pokazao tko je nistarija

DI
dinamojavolim1
15:46 08.01.2015.

Ciro upravo si ti u zadnja 2-3 tjedna pokazao tko je nistarija

MA
MagnusJohnson
17:01 08.01.2015.

Ćiro, Štico i Reno...zajedno s Brbljićem i društvom...stvarno, Savez za poštenu Hrvatsku....hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije