Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAGANA POBJEDA

Ćiro pao bez ispaljenog metka! Opet je izgubio od legende

Kasparov
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/12
30.12.2018.
u 12:14

Miroslav Ćiro Blažević ni ovog puta nije uspio pružiti jači otpor Gariju Kasparovu, baš kao ni košarkaš Franjo Arapović.

U sklopu projekta „Šah uz školu“, a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, u Kristalnoj dvorani zagrebačkoga hotela „Westin“ nekadašnji svjetski šahovski prvak, legendarni Gari Kasparov odigrao je simultanku protiv šesnaestorice protivnika i opet ostvario maksimalan omjer od 16-0.

Miroslav Ćiro Blažević ni ovog puta nije uspio pružiti jači otpor, baš kao ni košarkaš Franjo Arapović. No, zato su Ivan Dorian Molnar i mladi Lovre Mahečić zadali Kasparovu mnogo briga, koje je on uspio riješiti tek nakon neuobičajeno dugog razmišljanja. 

To im je veliki kompliment, posebno za Lovru Mahečića, jednog od pobjednika kvalifikacijskog turnira održanog u „Westinu“ u prijepodnevnim satima. Preko 150 učenika iz hrvatskih osnovnih škola, pa čak i iz Slovenije sudjelovalo je na turniru „Šah uz školu“, a pobjednici su dobili priliku da odmjere snage s nekadašnjim svjetskim prvakom. 

Posljednji su u areni ostali mala Lara Marija Žagar i iznenađujuće dobri Osječanin Renato Vince i Vlado Jukić. Na otvaranju simultanke potvrđena je vijest o održavanju najjačeg svjetskog šahovskog turnira u 2019. godini u Hrvatskoj. Na turniru „Top 12“ sudjelovat će najbolji svjetski šahisti predvođeni svjetskim prvakom Magnusom Carlsenom.

>> Pogledajte kako je izgledala simultanka Kasparova

Komentara 6

BA
ban
14:23 30.12.2018.

a zasto maras ne igra. jedino bi s njim kasparov imo problema.

KA
kajinx
00:38 31.12.2018.

Cijeli Sabor je trebao igrati da dokažu da im je IQ blizu temparature tople vode.

Avatar Django
Django
13:55 30.12.2018.

Ćiro i šah, ma dajte najte, pa njegov rejting je klasa “penzić” na Britancu. Tam ekipa igra na tezgama kad se isprazne od voća i povrća. Ili još jedan biser, Arapović. Kako ih nije sram otimati nadarenoj djeci mjesto i radost igranja sa prvakom svijeta, makar i bivšim. Ako im je do šaha sa Kasparovim neka dogovore privatnu partiju. Jeeee, al to sigurno košta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije