Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA

Ćiro: Ovakva će igra Hrvatske odjeknuti Europom, sad će nas se još više bojati!

08.09.2019.
u 08:22

– Igrali smo sjajno, baš sjajno. Jednostavno moram pohvaliti Zlatka Dalića kako je hrabro postavio igru i hrabro ubacio na travnjak neke mlađe igrače. U prvih 11 stavio je Vlašića, Petkovića, Bartoleca. I pogodio.

Nema nogometnog stručnjaka u Hrvatskoj, a vjerojatno i puno šire, koji nije bio oduševljen sjajnom igrom hrvatske reprezentacije u Trnavi. Slovačka je teško stradala na svom travnjaku (0:4) iako su u najavi utakmice čak razmišljali kako će nas pobijedili.

– Igrali smo sjajno, baš sjajno. Jednostavno moram pohvaliti Zlatka Dalića kako je hrabro postavio igru i hrabro ubacio na travnjak neke mlađe igrače. U prvih 11 stavio je Vlašića, Petkovića, Bartoleca. I pogodio. Ne samo s njima već su baš svi odigrali bez pogreške. Ponosan sam na dečke. Ono što me posebno veseli jest htijenje. Bez toga nema dobre utakmice. A htijenja je kod naših igrača bilo i previše. Neka Dalić i dalje ima povjerenja u mlade igrače. Neće pogriješiti – istaknuo je Miroslav Ćiro Blažević.

Ma, sine, neće ići!

Slovačka nas ničim nije iznenadila?

– Nisu imali ozbiljniju priliku. I to zato što im naši obrambeni igrači nisu dozvolili. Već u prvom poluvremenu mogli smo voditi s dva-tri razlike. Ali jednostavno nismo imali sreće uz dvije-tri pogođene stative – kaže Ćiro.

Velika je razlika između one utakmice u Budimpešti kada smo izgubili od Mađara i ove sada u Trnavi. Zbog čega?

– Iskreno, u Mađarskoj smo još spavali. Još smo bili opijeni uspjehom iz Rusije. E, sad smo se probudili i sada su svi vidjeli kako to izgleda igrati protiv svjetskih doprvaka. Vjerujte mi da će ovaj rezultat odjeknuti Europom. Sad će nas se svi više plašiti i respektirati – dodao je Blažević.

Već u ponedjeljak igramo protiv Azerbajdžana koji s klupe vodi Nikola Jurčević.

– Naravno da će naš trener napraviti sve kako bi nas iznenadio, kako bi baš protiv tako jedne svjetske velesile osvojio svoj prvi bod u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ali, sine, neće ići! Kvaliteta je debelo na našoj strani i vjerujem da ćemo ponoviti sličnu igru kao iz Trnave. Naravno, ne treba podcijeniti nijednog suparnika, pa tako ni Azerbajdžan. Treba odigrati mudro i pametno. I hrabro. Baš kao protiv Slovačke – zaključio je Blažević.

Igor Cvitanović, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, oduševljen je igrom Hrvatske u Slovačkoj.

– Moram priznati da bolju igru naše reprezentacije nisam vidio u zadnjih šest-sedam godina. Ovo je bilo savršeno. Svi koji su igrali odigrali su bez najmanje pogreške. Naravno, ni ja kao vjerojatno i većina ljubitelja nogometa nisam očekivao da ćemo ovako lako pobijediti. Ne samo lako već i uvjerljivo. Malo sam se bojao u prvom poluvremenu da nam se neće odbiti o glavu oni silni promašeni ziceri. Srećom, pogodak Vlašića na kraju prvog i Perišića na početku drugog poluvremena riješili su sve nedoumice oko krajnjeg rezultata. Zlatko Dalić je s igračima koje je imao na raspolaganju, a znamo da ih je jako puno i nedostajalo, napravio velik posao. Dao je povjerenje nekim mlađim igračima i oni su to znalački iskoristili. On je vjerovao u njih, a oni su mu svojom dobrom igrom to i vratili – rekao je Cvitanović.

Cvita: Azeri nemaju šanse

Bruno Petković bio je sjajan.

– Napadač Dinama još je jednom potvrdio sve svoje kvalitete. On je igrač koji na sebe veže po dvojicu suparnika, on je igrač koji voli imati loptu u nogama i vještim driblinzima izluđivao je slovačke braniče. Netko će reći da je mogao postići gol više. Mogao je, ali i ovaj jedan bio je dovoljan da zasluži najviše ocjene – istaknuo je Cvitanović.

Može li nas dugački put do Bakua izmoriti?

– Ne vjerujem. Dečki će se stići odmoriti i, vjerujem, prikazati još jednu kvalitetnu igru. Domaćin će pokušati sve kako bi nas iznenadio, ali iskreno ne vidim načina – zaključio je Cvitanović.

Ključne riječi

Komentara 14

BU
Bubalamala
11:14 08.09.2019.

Dobro vam je Luka objasnio, trebalo mu je vremena nakon Rusije gdje je dao sve od sebe (kao i svi ostali) koštalo ga je to jedne izgubljene sezone ali je sada nakon što je odradio pune pripreme u punoj snazi a to se vidjelo da je cijela ekipa funkcionirala pa onda i nije tako bitno ako netko izostane jer imamo širinu kvalitete i sjajnu momčad !

TO
Tomi0713
11:00 08.09.2019.

Dobro je dok nema Kramarica ,taj unosi nemir

Avatar patkovic
patkovic
08:58 08.09.2019.

ako vrati matore ta će igra ostati samo uspomena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije