Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADILO GA JE

Ćiro otkrio detalj koji malo tko zna o Mamiću: Kako se on usudi to pitati!?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
09.07.2020.
u 07:00

– Pa on u tom času sumnja u moju objektivnost! Ali, to nije bio razlog da nisu dobili ni minute na SP-u, ja nisam takav – kaže Ćiro

Zoran Mamić (49) i Igor Tudor (42), obojica bivši vatreni, nakon šest godina stanke ponovno postaju suparnici u Prvoj HNL i ponovno se sučeljavaju u velikom derbiju. Što god mislili o Tudoru kao o treneru, u njegovu životopisu zauvijek će stajati jedan trofej s Hajdukom, naslov u Hrvatskom kupu iz 2013. godine, pa možda i samo zbog toga Igor zaslužuje veću dozu respekta i tolerancije među navijačima bijelih.

Zoran Mamić do dolaska Bjelice bio je najuspješniji Dinamov trener u Prvoj HNL, jedini koji je prvenstvo osvojio bez poraza, a potom se dokazao i u inozemstvu plasiravši Al Ain u finale Klupskog svjetskog prvenstva. To nije ostvario nijedan hrvatski trener.

Tražili su minutažu

O dvojici bivših vatrenih razgovarali smo s njihovim nekadašnjim šefom u reprezentaciji Miroslavom Blaževićem. Je li za vas normalno da na klupu Dinama sjedne trener koji ima takvu (nepravomoćnu) presudu i takvu optužnicu?, pitali smo Ćiru.

– U to ne bih ulazio. Ja mogu samo reći da je Zoran Mamić kao trener jedini pozvan da u ovom trenutku preuzme Dinamovu momčad. Zato što ima reference! Tko ih drugi ima, tko bi bio drugi kandidat? Kažete – ima trenera? Ima ih, ali Dinamo nije neka prćija – uzvraća Ćiro.

Ajmo stvari postaviti ovako: je li se Dinamu uopće trebao dogoditi rastanak s Bjelicom?

– Neću ni to komentirati. Ja sam čovjek “na odlasku” i ne želim dirati u nešto što mi je svetinja. Tko zna koji su bili razlozi za to, znate li vi pojedinosti? Stoga ponavljam: Zoran Mamić jedino je rješenje za Dinamo! Ja ne gledam ni na što drugo, na anomalije, ja u njemu gledam trenera; ima iskustvo, napravio je s Dinamom rezultat, napravio je u Aziji rezultat.

Je li točno da ste, sastavljajući popis za SP 1998., tadašnjem predsjedniku HNS-a Mikši kazali: “Imam i ja pravo na jednog svog”, misleći pritom na Zorana Mamića?

– Zoki je i tada imao reference da bude na popisu za SP, igrao je u Bundesligi i logično da se nametnuo u reprezentaciji. On nije ušao preko reda. Možda sam ja tada to rekao za njega jer mi je bila puna kapa onih koji su imali primjedbe na moj izbor – objašnjava Blažević.

Ako je Zoran imao takve reference za reprezentaciju, zašto onda na SP-u nije nastupio ni minute?

– A je li, bogati?! Zar da igra umjesto Štimca, umjesto Bilića... Ja nisam radio “ni po babi, ni po stričevima”, ja sam sve njih volio, a igrao je onaj za koga sam mislio da je najbolji – kaže Ćiro i otkriva detalj o Zoranu Mamiću kojega se malo tko sjeća:

– Moj prijatelj Goca Jurić i Zoki u jednom trenutku gotovo da su morali otići tijekom SP-a! Da, oni su tada tražili razgovor sa mnom i ja od njih tada prvi put čujem tu riječ – minutaža. Poveli su sa sobom i Šimića. Kada sam vidio Darija, pitao sam ga: “Što ćeš ti tu?” “Oni su me molili da dođem s njima”, odgovorio mi je, na što sam mu rekao da tu nema što tražiti. Dakle, Zoran mi tada kaže: “Minutaža”. A ja ne znam što je to, ta riječ bila je lansirana u to vrijeme. “A hoćete minutažu, je li?” – kazao sam im – “Slušajte vas dvojica: ma dobit ćete svu minutažu svijeta, samo mi ne čačkajte po atmosferi!”

Niste im to uzeli za zlo, zar ne? Igrači se uvijek bore za sebe?

– Ma samo sam ih čekao, najbanalniju situaciju. To je najgore što mi se dogodilo. Zamisli, kako se on usudi to pitati!? Pa on u tom času sumnja u moju objektivnost! Ali, to nije bio razlog da nisu dobili ni minute na SP-u, ja nisam takav.

Je li vam žao Tudora u ovakvoj situaciji u Hajduku?

– Jako, ja sam jako vezan za sve moje vatrene. Vezan sam i za Zokija, iako on nije na mene, j..e mi se!

Je li se Tudor malo zaletio u Hajduk, više srcem nego razumom?

– To biste trebali njega pitati. On je temperamentan, on je i prepotentan i jako siguran u sebe, ali još nije dovoljno iskusan da bi shvatio da mi ovisimo o njima – o igračima. Ako nemaš kvalitetu, možeš se ti j....’! – kaže Ćiro u svom stilu.

Hajduk ne može naći boljega

Bilo bi šteta Tudora potrošiti u Hajduku nakon samo pola sezone, unatoč rezultatskom podbačaju?

– Sigurno, Hajduk ne može naći, koliko ja vidim, bolje rješenje od Tudora – tvrdi Blažević.

Tko je po vama najveći favorit za osvajanje drugoga mjesta u Hrvatskoj ligi, tko igra najbolji nogomet?

– Ovo je prvenstvo učinjeno jako interesantnim. Sve su to razlozi da budemo ponosni na kvalitetu naše lige. Ništa tu više nije sigurno, a za drugo mjesto konkuriraju sve respektabilne momčadi na koje mi treneri možemo biti ponosni. Jer, oni predstavljaju kvalitetnu ligu. Vidite, primjerice, kako se Varaždin iščupao, koliko znači samo jedan igrač. Dalić je pogodio s Obregonom i to je to. Da ga nema, ništa ne bi mogao – zaključio je Miroslav Blažević.

Igor Tudor skupio je 55 nastupa za A reprezentaciju i postigao tri pogotka. Bio je sudionik SP-a 1998. i 2006. te EP-a 2004. godine. Zoran Mamić ima šest nastupa, bez postignutog pogotka.

>>> Pogledajte prosvjed Boysa na Maksimiru zbog braće Mamić

Komentara 28

Avatar 3 Ministra traže Premijera
3 Ministra traže Premijera
10:23 09.07.2020.

zanimljivije bi bilo da nam obznani tko je od direktora HTV-a tražio da, kako sam kaže - neistinu o Škori i da ga blati na što nije htio pristati..pa su mu zahvalili na suradnji

BU
Budibudan
08:11 09.07.2020.

Cujem da su Ciru vrbovali da na htv laze protiv Skore!Bravo Plenkovicu....

HR
hrvat123
07:51 09.07.2020.

Zoran Mamic je za Bjelicu vanzemaljac jer ako pogledate statistiku Zoran Mamic je osvojio 3 HNLa, osvojio 2 Kupa, jedno pravenstvo je osvojio bez i jednog poraza, 52je utakmice za redom nije izgubio, pobjedio je Arsenal, otisao u svijet i bio je pobjednik, ucestvovao je u kupu prvaka svijeta i dobio prvu utakmicu ali izgubio je drugu sa samo jednim golom razlike od Reala, i sad nedavno su mu nudjali ugovor od 5 milijuna eura godisnjom placom, cijenjen i postivan u svijetu dok taj vas Bjelica je bio najuren bas od svigdje gdje je radio prije dinama a u Dinamu ga promoviraju neprijatelji Dinama ai i neprijatelji Hrvatske drzave i naroda - Bjelica luzer koji je izgubio i ostetio Dinamo za nekih 60 milijuna eura, izgubio bas sve kaj je bilo lakse dobit nego izgubit i samo se sjetite Rudesa, Varazdina, Rijeke i to nekoliko puta, izgubio sve tekme u Hrvatskom kupu, izgubio od Young Boys 15 milijuna eura zbog neznanja i gluposti, izgubio od Benifice milijune u onoj sramotnoj utakmici gdje je probao igrat neki bunker a nema veze kaj je bunker, izgubio od Benifice, izgubio 30 milijuna od Sahtara gdje je pokazao sve svoje neznanje i primitivnos i da skoro sam zaboravil na onaj bezobrazluk u osjeku i Zoran Mamic je za njega stvarno svemirac ali i pogledajte da ga niko nece jer nema kvalitete ni za neku selsku momcad i Bjelica nije sa Dinamom osvojil nis osim mozda ovo sad zadnje HNL pravenstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije