Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA GODIŠNJICA

Ćiro: Nadam se da ću ga sresti u raju, samo ako ja ne odem u pakao

Tomislav Židak
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
14.04.2018.
u 17:48

Glumac Žarko Potočnjak pročitao je dvije Židakove kolumne i nasmijao sve, pa i legendarnog izbornika Ćiru Blaževića koji je od Grada zatražio da se obilježi Židakovo ime.

Brojni prijatelji i poštovatelji Tomislava Židaka te bivši nogometaši i sportski djelatnici okupili su se jučer na prvu godišnjicu njegove smrti. Tom je prigodom predstavljena i druga knjiga Židakovih kolumni “Iz maksimirske šume”.

Iako je godišnjica tužna, iako neki kolege nisu mogli suzdržati suze ni godinu dana otkako Tomice nema, glumac Žarko Potočnjak pročitao je dvije Židakove kolumne i nasmijao sve, pa i legendarnog izbornika Ćiru Blaževića koji je od Grada zatražio da se obilježi Židakovo ime.

– Nadam se da ću ga sresti gore, u raju. Samo ako ja ne odem u pakao – kazao je Ćiro.

Nasmijao se i današnji izbornik Zlatko Dalić, kao i nekadašnji Zlatko Kranjčar, bivši reprezentativac Dario Šimić, dio generacije Dinama iz 1967. godine – Škorić, Rora, Gračanin, pa neizostavni Zorislav Srebrić, potom novinari Miroslav Rede i Zdravko Reić, ostali predstavnici medija i prijatelja s kojima je Židak dijelio dobro i zlo, svoju nogometnu i kolumnističku viziju.

Slušajući njegove rečenice, ono što je napisao u dugim godinama svog rada prije nego što nas je napustio sa svoje 64 godine, lako je zaključiti kako su te rečenice i danas britke, aktualne, zanimljive, prepune metafora. 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije