Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF O SVOM ĐILKOŠU

Ćiro iskreno o Mandži: Stalno smo se svađali, ali baš ga volim. Još mu nismo našli zamjenu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
03.09.2021.
u 19:19

On je jedan sportaš veliki. On je bio svojeglav. Ali je uvijek respektirao posao kojim se bavio, profesionalizam. Napravio je veliku karijeru hvala Bogu i kapa Mandži do poda.

Mario Mandžukić je u svojoj karijeri prošao kroz ruke raznih trenera, a mi smo okrenuli broj svima dobro poznatoga Ćire Blaževića. Mandžo je njegovo znanje upijao u NK Zagrebu, u Kranjčevićevoj gdje je zaradio uvijek mu mrski nadimak 'đilkoš'.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Tako je, ja sam mu dao taj nadimak jer je meni majka Slavonka pa sam ja znao što to znači.  Nije slučajno da sam ga ja tako prozvao. Ali to je sve dobronamjerno, jako volim Mandžu, jako.

Hrvatski jezični portal kaže da je definicija đilkoša reg. ekspr. obijestan mlad čovjek, pun snage; vjetrogonja, kicoš, danguba pa smo Ćiru upitali:

- Mislite na pomalo vragolaste dečke?

- Ma, ne negativno. On je jedan sportaš veliki. On je bio svojeglav. Ali je uvijek respektirao posao kojim se bavio, profesionalizam. Napravio je veliku karijeru hvala Bogu i kapa Mandži do poda.  

02.09.2020., Zagreb - Miroslav Ciro Blazevic na kavi. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

Ali ne, nije Ćiro ništa zamjerio Mariju. Doista ga voli. 

- Mario je završio karijeru, ali kakvu. I u Hrvatskoj i internacionalno. Što je sve napravio i to u kakvim klubovima i kakvim ligama. On je jedan izuzetan sportaš, borac, nogometno nadaren. Imam najljepšu uspomenu na njega, iako smo se jako često svađali - iskren je trener svih trenera. 

Mario se od reprezentacije oprostio još 2018. godine nakon svjetskog srebra iz Rusije. Vidite li vi njegovog nasljednika, je li se netko isprofilirao?

- Nažalost, nije nitko do sada. 

A tko je bolji napadač: Šuker ili Mandžo?

- Ma daj, to ne možeš komparirati. Šuker je prvi golgeter svijeta, što ti je, ali Mandžukić je bio zapažen igrač u velikim klubovima Europe i napravio jednu veliku karijeru i postao vrlo bogat. 

- Mislite materijalno ili? - provjerili smo inače često metaforičnog trenera.

- Mislim financijski. Sad je nogomet gotov. Sad koliko si zaradio zaradio - poprilično je ozbiljan bio brončani izbornik.

- I sve je to napravio dečko iz malenog Slavonskog Broda - kratko smo prokomentirali, a Ćiro je zaključio:

- To samo Slavonci mogu. Najbolji, najčestitiji, najodgovorniji, najpošteniji. Sve je to u Slavoniji. 

Komentara 11

BR
Breoxs
20:18 03.09.2021.

Mandžukić nije pričao izvan terena. Držao se one stare i mudre da nogometaš treba svoje pokazati na terenu. Floskule izvan travnjaka njega nisu zanimale. Kod njega nije bilo alibi igre. Igrao je na nož, srcem, ratnički. Koliko puta sam pomislio - od kuda mu energija i snaga. Izuzetna karijera.

BR
Breoxs
20:11 03.09.2021.

Odlaskom Mandžukića, generacija iz Rusije se raspala. Ostala je bez energije. To je jedina istina.

VK
vječni krojf
09:06 04.09.2021.

Aj Ćiro,Macan Ćiro, još mu nismo našli zamjenu.Najvjerojatnije da mu on još nije našao zamjenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije