Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vruća tema

VIDEO Ćiro definirao svoj odnos s Mamićem: Strah me da se ne izrodi ono najgore

Miroslav Ćiro Blažević i Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
29.03.2020.
u 18:26

- Nisam sklon vjerujevati nekoj vrsti zavjere. Mislim da nismo dovoljno informirani i mislim da se radi o jednom nesporazumu koji će se riješiti na zadovoljstvo sviju - istaknuo je Ćiro

Dinamo je ovih dana brojnima nezaobilazna tema. Kao što to već vjerojatno znate, uprava kluba se sukobila s trenerom i igračima oko ideje smanjenja plaća, a narednih ćemo dana doznati kako će se sve to rasplesti.

Klub je u međuvremenu otpustio stručni stožer Nenada Bjelice, pa se više i ne nagađa hoće li Osječanin otići ili ostati, već tko će ga naslijediti na klupi Modrih.

Teme se uz novinare Sportkluba dotaknuo i Miroslav Ćiro Blažević, nezaobilazna figura maksimirske povijesti, koji je unatoč sukobu izrazio uvjerenje da ima nade za mirno rješenje.

- Nisam sklon vjerujevati nekoj vrsti zavjere. Mislim da nismo dovoljno informirani i mislim da se radi o jednom nesporazumu koji će se riješiti na zadovoljstvo sviju. Nemoguće je da nogometaši, sportaši nisu bili spremni na jednu žrtvu koja je danas neminovna za svakog humanog i odgovornog čovjeka.

Vidjet ćete da će oni pristati na to. Znam Bjelicu jako dobro i siguran sam da je i on svjestan svega ovoga kao i mi i siguran sam da će pronaći neki zajednički jezik. Sve drugo bi bilo štetno za Dinamo. Ne bi želio ništa govoriti protiv Mamića. Definicija našeg odnosa je: 'Učinio sam ti mladost sretnom, a ti moju starost nesretnom - kazao je Ćiro i dodao u nastavku: 

Lagao bih kada bi rekao da u ćošku moje glave ne postoji jedna bojazan da se čak izrodi i ono najgore. Ne želim vjerovati u to, ljudi koji su danas u klubu, uvjeravam vas da su u dobroj namjeri i da su pametni i da jednostavno moraju pronaći rješenje. Siguran sam da nitko igrača nema tu egoističnu notu da on ne pristane na jednu žrtvu, jer je cijeli svijet spreman na takvu vrstu odricanja - rekao je Blažević.

U opširnom intervju, koji u cijelosti možete pogledati ovdje, dotaknuo se i koronavirusa:

- Ovaj virus je pokazao da je sport sociološki najvažniji. Dok je bilo sporta, bilo je i zanimacije. Mi Hrvati živimo sport, sport nas je stavio u sami vrh svjetske konkurencije.

Možemo biti tužni što neće biti sporta, pogotovo jer smo mi najveća sportska nacija na svijetu u odnosu na broj stanovnika. Ova neizvjesnost ubija, vidjet ćemo što će se dogoditi. Vidio sam neki dan kako Modrić trenira kući, uvjeravam vas da će Modrić ponovno blistati i dogodine.

Ali izbacujemo talentirane mladiće i ja se ne bojim da ćemo biti sjajni. I reći ću vam i za Dalića, mi se često čujemo. On mene često pita za pokoji savjet, ali mu nisam sugerirao ništa, jer znam da on zna bolje - zaključio je Ćiro.

 

Komentara 6

DU
Deleted user
19:34 29.03.2020.

Nakon ove krize treba preispitati i ukinuti nenormalne novčane cifre u nogometu.Od slabo plaćenih znanstvenika se očekuje lijek za coronu i gle čuda svi pliješću zdravstvenim radnicima.Ronaldo i Messi imaju milijarde pa nek oni pronađu lijek a ne znanstvenici koji imaju 1800-2000 eura mjesečno.

MK
mkinkognito
19:22 29.03.2020.

Mamić je razumio želju nekih grupacija za preuzimanjem Dinama, on već neko rijeme ima u pričuvi već dva kluba, Stvorio im je ili još stvara infrastrukturu kako bi mogli igrati u višim razrezredima jer klubovi nisu prvoligaški ali u stanju su za najviše dvije sezone u prvu ligu. Situacija sa zarazom mu je čak i dobrodošla jer će u miru doraditi sve pripreme oko infrastrukture i uprave. Svi igrači Dinama su vezani ugovorima za Dinamo ali i za Mamića Što znači ima ih u šaci. Pošto su uprava Dinama i i Mamić poslodavci Bjelici i njegovoj ekipi te igračima, pobunom na ovaj način krše uvjete ugovora. Svi mogu biti suspendirani i od uprave i od Mamića. Suspenzija se jako brzo odrazi na kvaliteti a poslije i na potražnji za tim igračima. Opet će ih Mamić spašavati pa će BBB odjedanput izgubiti idole koje sada podupiru. Mamiću je dosta prozivanja, pustit će dinamo u propast, pravnim manipulacija je postić minimalnu ili nakakvu osudu. Ako bude osuđen, u Bosni i Hercegovini će otkupiti kaznu i ići će dalje. Podići će svoje klubove i vrlo brzo će umnožit svoj novac. Žao je njemu Dinama ali kako se roditelji mogu oreći svoje djece i Mamić će se poslije svega odreći dinama. Dinamo propada i nikad se više neće oporaviti. Pobune navijača koje bi huliganskim nastupima pokazivali nezadovoljstvo sredit će zakon o navijačima. To sada rade Bjelica i BBB pa razmislite o tome što radite

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:46 30.03.2020.

mamiću vrati se!hahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije