Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUTIJA ŠIBICA

Ćiro: Da vodim žene, sigurno bih se zaljubio

Kutija šibica
Foto: Vedran Tolić
1/5
27.10.2017.
u 08:15

– Nema smisla da je nagradni fond za ženski turnir samo 40.000 kuna. Evo, moj je prijedlog da se ženska kotizacija s 400 smanji na 200 kuna, te da nagrada bude 60.000 kuna – rekao je Bandić.

Ovogodišnje, 47. izdanje Kutije šibica igrat će se u pet zagrebačkih dvorana – Trnsko, Sutinska vrela, Kutija šibica, dvorana II Doma sportova i Peščenica. Turnir će se u tri kategorije (seniori, veterani i žene) igrati od 25. studenog do 28. prosinca, a prijave su od 2. do 11. studenog.

– Sjećam se da je mene i brata tata kao male vodio iz Sesveta na Kutiju šibica. Gledajući utakmice, pomislio sam kako bi bilo lijepo jednog dana zaigrati i osvojiti ovaj turnir. Na kraju mi se želja ispunila. Prvu Kutiju igrao sam s 15 godina, a osvojio sam je 2006. godine. Igrao sam za Agrokor koji je u finalu pobijedio Promotionplay s 5:0. Imali smo strašnu ekipu, igrali su uz mene Grdović, Purgar, Capar, Čivrag, Jukić, Grcić – rekao je Dario Šimić, bivši hrvatski reprezentativac koji je 1998. godine bio brončani na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Blažević nije branio igranje

Bili ste jedini velikonogometaš među “haklerima” u Agrokoru?

– U to vrijeme nije bila velika razlika između igrača malog i velikog nogometa. Danas je ta razlika puno veća jer je futsal postao profesionalan. Opet, igrač velikog nogometa uvijek je dobar u malom. Svi smo mi kao klinci igrali mali nogomet. Tako sam ja jako dugo u Sesvetama igrao samo mali nogomet – prisjeća se Šimić.

Kutija šibica
1/5

Miroslav Ćiro Blažević nije s klupe vodio nijednu malonogometnu momčad na Kutiji šibica, ali isto tako nikad nije branio svojim igračima velikog nogometa da igraju Kutiju šibica. Čak i u vrijeme kada se Dinamo 1982. godine borio za naslov prvaka Jugoslavije.

– Nikad svojim igračima nisam branio da igraju preko zime mali nogomet. Znao sam da postoji rizik ozljeda, ali nisam htio u svlačionici imati nezadovoljne igrače kojima je igranje na Kutiji šibica bilo veliko veselje – istaknuo je Blažević.

Te, 1982. godine Kutiju šibica osvojila je momčad Charlie, a godinu prije turnir je osvojila Kontra za koju su igrale zvijezde Dinama – Marko Mlinarić, Stjepan Deverić i Zlatko Kranjčar.

– Kada god uhvatim vremena, dođem pogledati poneku utakmicu. Kutija šibica je kultni turnir i pouzdano znam da je svakom tko igra mali nogomet životni san da jednom podigne pobjednički pehar – rekao je Blažević.

Bandić: Dajte ženama više...

Kad već niste sjedili na klupi neke muške momčadi na Kutiji šibica, mogli biste ove godine sjesti na klupu nekog ženskog sastava?

– To ne dolazi u obzir. I to samo zbog jednog razloga – iskren je Ćiro.

Kojeg?

– Nema šanse da se ne bih zaljubio barem u jednu svoju igračicu. I zato je bolje ne izazivati vraga – rekao je u svom stilu Blažević.

Ove je godine i novčani fond bogat – 300.000 kuna. No on će se povećati jer je tako odlučio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Nema smisla da je nagradni fond za ženski turnir samo 40.000 kuna. Evo, moj je prijedlog da se ženska kotizacija s 400 smanji na 200 kuna, te da nagrada bude 60.000 kuna – rekao je Bandić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije