Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOTI PUT

Ćiro Blažević u Mariboru slavi jubilej

18.11.2008.
u 19:21

Prijateljska nogometna utakmica između Slovenije i Bosne i Hercegovine u srijedu u Mariboru bit će 100. utakmica u izborničkoj ulozi za Miroslava Blaževića.

- Utakmica bi prije svega trebala biti revijalna. Slovenija je favorit, a naš je cilj u Ljudskom vrtu, ljepotici kakve nema na ovim prostorima, ostati neporaženi – poručio je izbornik BiH reprezentacije Ćiro Blažević, kojem će to biti 100. utakmica kao izborniku neke repezentacije.

Blažević u ovom susretu neće moći računati na šestoricu reprezentativaca: Rahimića, Vladavića, Hasagića, Spahića, Radeljića i Vasilića. No, u konkurenciji za sastav je sjajna četvorka iz Bundeslige, Vedad Ibišević i Sejah Salihović iz Hoffenheima, odnosno Edin Džeko i Zvjezdan Misimović iz Wolfsburga.

Bit će to treći međusobni susret Slovenije i BiH, prethodna dva dobila je Bosna i Hercegovina.

- Slovenci su hit dosadašnjeg dijela kvalifikacija za SP, napravili su lijep temelj za odlazak u Južnoafričku Republiku. Kod njih je zbog toga prisutan entuzijazam i želja da nas pobijede. No, Slovenija dosad još nije pobijedila ni jednu reprezentaciju s prostora bivše Jugoslavije, ni BiH, ali isto tako ni Hrvatsku ili Srbiju – podsjetio je Blažević.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije