Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE STRUČNJAKA

Ćiro: Apsolutno zasluženo! Jurčić: Fascinantna mentalna snaga

Hrvatska Španjolska
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
16.11.2018.
u 13:53

- U tom prvom dijelu Lovren se jako dobro postavio, impresionirao me Rebić u ulozi centralne špice, jako je napredovao tehnički u situacijskim uvjetima na malom prostoru - kaže Jurčić.

Uživo su u Maksimiru sraz Hrvatske i Španjolske gledali Miroslav Blažević i Igor Cvitanović. Legendarni trener javio se sa stadiona:

- Sretan sam i presretan, apsolutno smo zasluženo pobijedili. Španjolci su stvarno bili dobri, ali mi smo igrali s koncepcijom koja nam najviše odgovara, sjajni smo kad imamo prostora. Uf, bilo je krajnje napeto, ali zaslužili smo pobjedu - javio je Ćiro.

Cvita: Bilo je užasno napeto

Iz prepunog Maksimira Igor Cvitanović je uspio brzo ‘zbrisati’.

- Ovo je bilo užasno napeto, ali odlična utakmica, pogotovu za gledatelje. Da, bilo je dosta grešaka na obje strane. No, Španjolska je željela osigurati prvo mjesto, mi smo tražili pobjedu koja nam je bila nužna. Tako da su se i oni žurili, bili nervozni. Na kraju je rezultat za nas čudesan jer dobili smo, po mojem sudu, najbolju reprezentaciju na svijetu. Uz te greške kojih je bilo i kod njih i kod nas, bilo je i puno dobrih stvari, oni su imali veliki posjed, ali i u takvoj igri mi smo imali 16 udaraca, bili smo brzi i okomiti kad bismo im uzeli loptu, nismo se bojali ni visoko napasti. Mogli smo riješiti utakmicu kad je Rebić išao sam ,kad Kramarić nije dodao - komentirao je Cvitanović.

>> Pogledajte i što je Lovren rekao nakon utakmice

Iz Emirata javio se Kruno Jurčić.

- Izvanredna, fenomenalna utakmica za gledanje, napeta, neizvjesna. Očito je da je i Španjolskoj i nama bila jako važna ta pobjeda i kad je tako onda gledamo najbolji nogomet. Vidjelo se da smo iz 6:0 poraza izvukli pouke, iako smo i tamo prvih 20 minuta bili jako dobri. Sad nismo ganjali tako visoko, tada smo se tamo brzo potrošili i ušli u žrvanj Španjolaca. Sad smo stali pametnije, u srednji presing i čekali Španjolce te izlijetali s povremenim visokim napadanjem. To nije bio visoki presing, to je povremeno visoko napadanje. U tom srednjem bloku smo dobro stajali, ubijali smo već iniciranje napadača Španjolaca, osujetili smo konstrukciju njihovih napada u začetku - pričao je Jurčić koji je hvalio naše igrače.

Hrvatska Španjolska
1/9

- U tom prvom dijelu Lovren se jako dobro postavio, impresionirao me Rebić u ulozi centralne špice, jako je napredovao tehnički u situacijskim uvjetima na malom prostoru, pretvorio se u igrača svjetskih kvaliteta. Pa Španjolci tek u 43. minuti pucali na prema našim vratima - veli Jurčić.

Drugo poluvrijeme ponudilo je pravu dramu.

Jurčić: Prešlo se na ‘va banque’

- U tom traženju pobjede, nastavak je ponudio potpuno drukčiji nogomet, obje su momčadi ušle s puno više rizika, Kramarić je majstor u onakvim situacijama, no brzo izjednačenje filigranskom akcijom odvelo nas je u pad u crnu rupu i tada smo imali puno problema, imali su dosta šansi. Nakon 2:2 prešlo se na ‘va banque’ igru i bilo je za očekivati gol na jednoj ili drugoj strani. A mi smo opet pokazali da imamo sjajnu mentalnu snagu i zabili u sudačkoj nadoknadi. Imamo veliki kvalitetu, ali imamo i tu fascinantnu mentalnu energiju naših igrača i samo im možemo čestitati - zaključio je Jurčić.

>> Pogledajte i što je Rakitić rekao nakon utakmice

Komentara 1

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:02 16.11.2018.

Sve čestitke cijeloj ekipi al ipak jedan mali ali zaista mali minus da ne kvari atmosferu Krmariću na iskazanoj ( ne prvi put ) sebičnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije