Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESTONIJA - BIH 0:2

Ćirina BiH osigurala drugo mjesto!

BiH
Reuters
10.10.2009.
u 20:25

Reprezentacija BiH osigurala je drugo mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije za SP.

- Estonija je veoma dobra reprezentacija i nikako nas ne smije zavarati onih 7:0 iz Zenice. Protiv Estonaca se nitko nije naigrao, pa ni veliki Brazil koji ih je jedva dobio 1:0, ponovio je Ćiro istu priču uoči puta u Tallinn.

Napad od prve minute
Igrači su mu opet povjerovali. Opet je djelovalo.

Već od prve minute bh. igrači krenuli su agresivno. Odmah pokazavši tko će biti gazda na terenu. Redale su se akcije i udarci i promašaji Džeke, Misimovića, Rahimića, Ibričića, Ibiševića..., ali i obrane estonskog vratara Sergeja Pareika. Potom je BiH utihnula desetak minuta. Tek je u 25. minuti Misimović opalio s tridesetak metara da se ne ohladi estonski vratar. Tri minute kasnije prvi put su zaprijetili Estonci, ali je Salihović loptu izbacio izvan igrališta. Domaćin je bio bezopasan iz svoga prvog udarca iz kuta. U 30. minuti vodstvo. Ibišević je započeo akciju i loptu prebacio do Misimovića. Kada je lopta kod Misimovića, a u šesnaestercu Džeko, zna se kako to završava. Pogotkom Edina Džeke, naravno. Do kraja prvog dijela još nekoliko prilika, a Estonci bez velikih ambicija i za prelaženjem na bh. polovinu igrališta, a o pogotku nisu ni razmišljali.

Ibišević riješio dvojbe
U 64. minuti napokon je odahnuo i cijelo vrijeme napeti Miroslav Ćiro Blažević. Misimović je opet bio asistent. Odličnom loptom uposlio je Ibiševića, koji je zaobišao istrčalog vratara Pareikoa i pogodio za novo vodstvo BiH i veliko slavlje na tribinama.

Dvije minute kasnije prva intervencija Kenana Hasagića. Nekoliko igrača predriblao je Vassiljev i uposlio Saaga, koji je opalio s ruba šesnaesterca, ali je to sigurno primio Hasagić, riješivši time još jedan izbornikov strah uoči ovog susreta i potvrdivši mu da za vratare ne treba strahovati. U 80. minuti Džeko je još jednom pokušao glavom, lopta je prošla pored gola, a do kraja su i drugi imali nekoliko izglednih prilika.

Ćiro je povukao još jedan rijetko viđen potez. U devedesetoj minuti zamijenio je i vratara i na taj način dao priliku mladom Begoviću da debitira u državnom dresu. Ćiro je uspio u onome zbog čega je došao.

Odveo je BiH u dodatne kvalifikacije, koje će ova reprezentacija igrati 14. i 18. studenoga.

Komentara 12

AN
anicasok
21:06 10.10.2009.

CARLSAGAN, šanse su nikakve. HR treba tuć Kazahstan, a UKR mora izgubit od Andore. MOŠ MISLIT!!!

DO
donyvegy
21:08 10.10.2009.

Dobro je da smo kao ispali od Ukrajinaca i Englezera, mogli smo zbilja naletit na Ćiru, pa bi bilo belaja do jaja!

OB
-obrisani-
20:53 10.10.2009.

Za sve one koji mrze BiH, a narocito za hercegovna. Ovo je pobjeda za Vedrana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije