Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izniman playmaker

Cindrić nominiran za najboljeg rukometaša svijeta

Luka Cindrić
Foto: DPA/Pixsell
1/3
02.07.2020.
u 17:48

O najboljim rukometašima 2019. odlučit će navijači, a glasovanje traje do 18. srpnja na stranici IHF-a

Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić uvršten je među pet kandidata za najboljeg rukometaša svijeta u 2019. godini, objavila je Međunarodna rukometna federacija (IHF).

Među kandidatima za ovu prestižnu nagradu su i Danci Mikkel Hansen (PSG), Rasmus Lauge Schmidt (Flensburg/Veszprem) i Niklas Landin Jacobsen (Kiel), te Norvežanin Sander Sagosen (PSG).

IHF je objavio i pet kandidatkinja za rukometašicu godine, a to su Nizozemke Estavana Polman (Team Esbjerg), Lois Abbingh (Rostov-Don) i Tess Wester (Odense), Ruskinja Anna Vjakhireva (Rostov-Don) i Norvežanka Stine Bredal Oftedal (Gyori Audi ETO KC).

- Cindrić je 2019. godinu otvorio šestim mjestom Hrvatske na svjetskom prvenstvu, zatim je u dresu Kielcea izborio plasman na Final Four Lige prvaka osvojivši četvrto mjesto, te osvojio naslov prvaka u Poljskoj. Proglašen je i najboljim središnjim vanjskim u poljskom prvenstvu.

Tijekom ljeta 2019. je preselio u Barcelonu i hrvatski playmaker je bio jedan od ključnih igrača na putu do osvajanja svjetskog klupskog prvenstva poznatog kao IHF Super Globe - stoji u objašnjenju IHF-a.

Zanimljivo, Cindrić je u prvoj sezoni s Barcelonom osvojio čak šest trofeja, a nada se i peharu prvaka Europe. No do Final Foura Lige prvaka ostalo je više od pet mjeseci.

Osim klupskog svjetskog prvenstva osvojio je i španjolsko prvenstvo, Kup kralja, Kup ASOBAL, španjolski Superkup, te Superkupa Katalonije.

O najboljim rukometašima 2019. odlučit će navijači, a glasovanje traje do 18. srpnja na stranici IHF-a.

Dodajmo, kako su nagradu za najboljeg rukometaša svijeta osvajali Ivano Balić (2003, 2006), te Domagoj Duvnjak (2013).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije