Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Cilj je zlato, spremni 
smo za ledeni rock'n'roll

Hokej
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
11.04.2015.
u 08:07

Nesretan slučaj: Luka Vukoja porezao se kuhinjskim nožem i neće na put

Palice i klizaljke već su u nizozemskom Eindhovenu, a njihovi vlasnici, hrvatski hokejski reprezentativci, na Svjetsko prvenstvo stižu danas. Prije leta u Amsterdam, odakle će još sat vremena putovati autobusom do cilja, društvo je složno – iz Zagreba su krenuli po zlato. Jer, samo prva momčad turnira dobiva promociju u viši rang, Diviziju 1A. Dečki su trenutačno u svojevrsnoj trećoj ligi, žele u drugu, a prva je – Elitna divizija u kojoj su, dakako, Rusi, Amerikanci, Kanađani, Šveđani... Naši za taj ulog igraju, redom, s Velikom Britanijom, Nizozemskom, Litvom, Estonijom i Južnom Korejom. Počelo je s problemima, mladi talent Luka Vukoja nesretno se porezao kuhinjskim nožem uoči puta te umjesto u avionu završio – na šivanju. Tko će 19. travnja biti najbolji, taj uzima zlato? Hrvati?

– Cilj znamo i idemo ga ostvariti – hrabri mladi Borna Šilović, a kapetan Dario Kostović, jedini Splićanin koji igra KHL ligu, dodaje:

– Pojačali smo se, na papiru smo sjajna momčad. Gledajući iz Zagreba, Južna Koreja najopasniji je suparnik, očekujemo da ćemo s njima odlučivati o naslovu.

Predsjednik saveza Nikola Švigir ohrabruje svoje ledene reprezentativce:

– Nema straha, već smo pobjeđivali Korejce, i u Sloveniji i u Eindhovenu. Nema ni pritiska, jer lani smo prvi put osvojili srebro, prvi put pobijedili Englesku i Nizozemsku pa ne možemo očekivati da će iz godine u godinu baš sve ići nabolje. Najvažnije, skupila se najbolja momčad – realan je prvi čovjek saveza.

Među devet kockastih koji nisu rođeni u Hrvatskoj, deseti je izbornik Kanađanin Donald McLean koji tvrdi:

– Neki igrači došli su tek ovaj tjedan, ali svijet nije savršen... Linije sam posložio, prvi vratar nam je Mark Dekanich i jedva čekam da rock'n'roll počne...

>> Bruno Kegalj pozvan umjesto ozlijeđenog Luke Vukoje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije