Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNA BILA PREOŠTRA

Čiliću smanjena kazna, nastupit će u Parizu!

Marin Čilić (1)
Reuters/Pixsell
25.10.2013.
u 12:37

– Vijeće je utvrdilo da je izrečena kazna preoštra s obzirom na stupanj krivnje i zaključilo da treba biti smanjena na četiri mjeseca. Suspenzija igrača stoga završava u ponoć 25. listopada 2013. – objasnili su u CAS-u.

Arbitražni sud za sport (CAS) smanjio je kaznu Marinu Čiliću s devet na četiri mjeseca nakon što ustanovljeno da je naš tenisač bio pozitivan na doping. Ova odluka znači da će Čilić nastupiti na Mastersu u Parizu koji počinje idući tjedan.

– Vijeće je utvrdilo da je izrečena kazna preoštra s obzirom na stupanj krivnje i zaključilo da treba biti smanjena na četiri mjeseca. Suspenzija igrača stoga završava u ponoć 25. listopada 2013. – objasnili su u CAS-u. Također, Čiliću će bodovi za rang-ljestvicu i novac iz nagradnog fonda koji je zaradio između 2. svibnja 2013. i 25. lipnja 2013. godine biti vraćeni.

Podsjetimo, Čilića je nezavisni teniski sud ITF-a suspendirao na devet mjeseci jer je ustanovljeno da je naš tenisač bio pozitivan na doping nakon što je nenamjerno uzeo zabranjenu supstanciju dok je konzumirao tablete glukoze kupljene u ljekarni.

Čilić se na tu odluku žalio i tražio da se slučaj riješi do 28. listopada kako bi mogao nastupiti u Parizu. Arbitražni sud za sport izišao je u susret, a danas su našeg tenisača dočekale dobre vijesti.

>> ITF traži da se Čilić suspendira na dvije godine!

>> Čilić se javio: U Wimbledonu sam zaista imao ozlijeđeno koljeno

>> Čilić je u Queen'su znao za nalaze, ali je ipak dogurao do finala

>> Dodig prestigao Čilića i postao prvi hrvatski reket

>> Englezi: Čilićeva kazna je sramota, devet mjeseci nije dovoljno!

>> Čilić: Razočaran sam, žalit ću se Arbitražnom sudu za sport

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije