Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS

Čilić traži svoju drugu pobjedu: Borna mu može dati savjet

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
12.11.2018.
u 11:03

Iako je njegova skupina koja nosi ime slavnog brazilskog tenisača Guge Kuertena prilično jaka: u njoj je najbolji tenisač u ovome trenutku Novak Đoković

Može li Marin Čilić ove godine prvi put u karijeri na završnom Mastersu u Londonu povezati dvije pobjede i ući u polufinale? Tradicija nije na njegovoj strani, naš najbolji tenisač je u prethodna tri nastupa postigao samo jednu pobjedu u osam mečeva (2016. je svladao Nishikorija), no dobre igre na prethodnom turniru u Parizu daju nade da Marin nije bez izgleda.

Iako je njegova skupina koja nosi ime slavnog brazilskog tenisača Guge Kuertena prilično jaka: u njoj je najbolji tenisač u ovome trenutku Novak Đoković, potom predvodnik novog vala Nijemac Alexander Zverev i 210 centimetara visoki Amerikanac John Isner. Upravo je Amerikanac jedini od trojice Čilićevih suparnika s kojima Marin ima pozitivan učinak: u 10 međusobnih dvoboja Hrvat je sedam puta izlazio kao pobjednik i tri puta je izgubio.

Isner opušten

Isner se u Londonu čini prilično opuštenim, teret favorita prebacio je na rivale:

– Meni je lako, ja sam postranik. Ja ovdje nemam što izgubiti, posebno u dvoboju prvog kola s Novakom Đokovićem (2-8, op. a.). Novak je najbolji na svijetu, osvajao je ovaj turnir pet puta i bit će izazov nadmetati se s njim i pokušati ga nadigrati. I ostala dvojica su bolje plasirana od mene, pa nemam nikakvih imperativa. Nemam što izgubiti i zato ću se nastojati zabaviti i što više uživati – kaže (malo s pilom naopako) Isner, koji je s 33 godine jedan od najstarijih debitanata na londonskom Mastersu.

Više od 30 godina imaju čak četvorica sudionika završnog turnira godine: osim Isnera (33), tu su i Roger Federer (37), Kevin Anderson (32, također je debitant) i Novak Đoković (31). Marin Čilić ima 30, a mlađi od njega samo su Kei Nishikori (28), Dominic Thiem (25) i Alexander Zverev (21).

Moglo bi se reći da je Marin u najboljim teniskim godinama, da je sazrio kao tenisač, pa i te činjenice daju razloga za optimizam.

Čilić će s nastupima u svojoj skupini Guge Kuertena započeti u ponedjeljak u 15 sati i to susretom s mladim Nijemcem Alexanderom Zverevom, kojega je pobijedio samo jednom u šest međusobnih susreta. Dvoboj Đokovića i Isnera na rasporedu je u 21 sat.

Ćorić ‘savjetnik’

Dobar savjet kako se nositi sa Sašom Zverevom mogao bi Čiliću dati njegov suigrač iz reprezentacije Borna Ćorić, koji se u Londonu nalazi u statusu druge rezerve. Borna protiv Zvereva vodi s 3-1 u pobjedama, posljednji put dobio ga je u Halleu ove godine i još jednom pokazao da zna kapitalizirati sve njegove nedostatke. Čilić kao i Zverev igra kraće poene, no i njihovi dosadašnji mečevi bili su tijesni, pa Marina samo detalji dijele od još jedne pobjede u srazu s mladim Nijemcem.

Dobije li nakon toga i Isnera, Međugorac bi u trećem kolu vjerojatno igrao odlučujući dvoboj za pobjednika skupine s Đokovićem. Protiv kojega ima veliki minus (2-16), ali posljednji mečevi pokazali su da je razlika između dvojice tenisača s područja bivše Jugoslavije zapravo jako mala. Baš zbog njihova posljednjeg izvrsnog meča u Parizu, mnogi s nestrpljenjem iščekuju novi dvoboj Čilića i Đokovića.

Komentara 2

LI
liliZG
11:26 12.11.2018.

marin bi trebao uložiti u psihologa, gledajući zadnji šest mjeseci njegove igre i poraze, vidi se da je čovjek pobjeđivao sam sebe.

NI
NikoCro
12:31 12.11.2018.

Otkada se ovaj mali oženio ništa od njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije