Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Davisov kup

Čilić: Talijani će imati veliku podršku, ali šanse su pola-pola

Marin Čilić
Sanjin Strukić/PIXSELL
26.01.2013.
u 21:50

- Svakako da će nam Ivo Karlović nedostajati. S njim smo imali širinu klupe, zna se da je on igrač koji svakoga može pobijediti. Svaki meč će biti važan, a nas veseli da smo Ivan Dodig i ja uvijek dobro igrali u paru - napomenuo je Čilić

Najbolje hrvatske tenisače sljedeći tjedan čeka novi veliki ispit, ovaj put u Davisovu kupu. U prvom kolu Svjetske skupine od 1. do 3. veljače gostujemo kod Italije u Torinu. Naši reprezentativci u Italiju putuju danas zrakoplovom, a jučer su nam svoje viđenje o tom dvoboju iznijeli Marin Čilić i Antonio Veić. Izbornik Željko Krajan morao je u Beč na kontrolni pregled (zbog nedavnih problema s kralježnicom), a Ivan Dodig u Zagreb je stigao kasno sinoć. Četvrti reket za sraz s Talijanima je mladi Mate Pavić.

– Mlada smo momčad i ovaj će nam dvoboj s Talijanima biti dobar test i dobra prilika da osiguramo ostanak u Svjetskoj skupini. Uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe, Ivan je u Australiji pokazao da je u sjajnoj formi, da se posebno dobro nosi u situaciji \"postranika\" – kazao je Čilić (14. na ATP listi).

Veić (132.) dodao je da očekuje težak i neizvjestan meč, ali da vjeruje u našu kvalitetu i – našu pobjedu.

Igra se na zemlji u dvorani Palavela, a predvodnici talijanskog sastava bit će Andreas Seppi (23.) i Fabio Fognini (47.). Upravo je Seppi izbacio Čilića na Australian Openu (iako je naš igrač poveo 2:0 u petom setu), a Marin je nakon tog dvoboja izglede u Torinu procijenio 50-postotnim. I kad je u pitanju njegov meč sa Seppijem i kad je u pitanju ukupan rezultat.

– Da, i dalje vjerujem da su mogućnosti pola-pola. Oni će svakako imati veliku podršku s tribina, a i zemlja im je najjača podloga. Svaki meč će biti važan, a nas veseli da smo Dodig i ja uvijek dobro igrali u paru, vjerujem da će tako biti i ovaj put – napomenuo je Marin.

Osvrnuo se i na izostanak Ive Karlovića, koji se oprostio od reprezentacije.

– Nedostajat će nam Ivo, svakako. S njim smo imali širinu klupe, zna se da je on igrač koji svakoga može pobijediti. No, sad smo pomlađeni, za koju će nam se godinu vjerojatno pridružiti i Borna Ćorić.

Ako prođemo Talijane, sljedeći će nam suparnik vjerojatno biti Kanađani koji se u prvom kolu sastaju sa oslabljenim Španjolcima (bez Nadala i Ferrera).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije