Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaklada Marina Čilića dodijelila stipendije

Čilić: Svake godine odabir je sve teži, puno je talentirane djece

Marin Čilić
DPA/Pixsell
07.04.2021.
u 16:55

Sportašima i glazbenicima ide stipendija od 10.000 kuna, školama donacija od 50.000 kuna

Zaklada Marina Čilića i treću je godinu zaredom dodijelila stipendije mladim sportašima (11) i glazbenicima (10). Sportsku stipendiju u iznosu od 10.000 kuna dobili su: Petra Marendić (jedrenje), Reina Rimbaldo (veslanje), Ivan Omažić (biciklizam), Nika Jagečić (skijaško trčanje), Anja Santini Mikulić (sportsko penjanje), Iva Hrsto (plivanje), Aleksandar Kalabić (karate), Melani Bosić (atletika), Šime Jadrijev (atletika), Sara Šulekić (sportska gimnastika) i Tamara Artić (ritmička gimnastika).

Isti iznos slijedi i talentiranim mladim glazbenicima, a ove godine odabrani su: Zara Paparić (mandolina), Leonardo Rojnić (harmonika), Paula Ćurić (gitara), Margareta Jakobović (flauta i klavir), Veronika Kantarević (truba), Stjepan Magdić (harmonika), Bruno Bilić (saksofon), Lovro Ivić (teorijski smjer), Stjepan Gerić (klavir) i Hana Rabadan (violončelo).

Donaciju u iznosu od 50.000 kuna dobile su dvije škole: gimnazija u Županji (koja ima državnog prvaka iz kemije Jasmina Mehičića) i srednja škola u Zlataru (s prvakom u informatici Blažem Stužićem).

- Svake godine odabir stipendista kao da je sve teži. Jako je puno talentirane djece, iznimno uspješnih mladih ljudi koji zaslužuju svu podršku nas koji smo u mogućnosti tu podršku i pružiti. Znam iz vlastitog iskustva što znači sam graditi svoj put, tako da sam najsretniji kad mogu ovako nešto uraditi, biti onaj vjetar u leđa za ostvarenje snova - istaknuo je Čilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije