Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MENTALNI ČVRST

Čilić sa Chardyjem ima treću priliku ući u četvrtfinale Wimbledona

Marin Čilić, Zagreb Indoors
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.06.2014.
u 09:00

U jedinom susretu, u Münchenu 2009., Francuz je slavio sa 3:6, 7:5, 6:4.

Marin Čilić bije treći boj za četvrtfinale u Wimbledonu. Prvi put, 2008. godine, u osmini finala zaustavio ga je Francuz Arnaud Clement (3:6, 5:7, 2:6), a drugi put, preklani, Britanac Andy Murray (5:7, 2:6, 3:6), koji je poslije u finalu izgubio od Rogera Federera. Hoće li u ponedjeljak (na terenu 18, drugi meč dana – nakon dvoboja Čehinja Smitkove i Safarove koje kreću u 12.30) biti Marinova treća – sreća?

Bolji od Ive i od Dodiga

Njegov suparnik, Francuz Jeremy Chardy dobio je ove godine Ivu Karlovića (Eastbourne), Ivana Dodiga (Rim), ali i Rogera Federera (također u Rimu). Chardy je jednom već osvojio wimbledonsku krunu – kao junior 2005. godine.

– Možda je Chardy široj publici manje poznat jer nema kontinuitet vrhunskih rezultata, ali je vrlo neugodan, potpuno drukčiji od svih s kojima sam ovdje igrao i sjajno servira. Veliki je ulog u pitanju, i zato se moram maksimalno pripremiti za taj meč i ništa ne smijem prepustiti slučaju. Nadam se da će u ponedjeljak sve funkcionirati na najvišoj razini i da ću, uz malo sreće, doći do iznimno važne pobjede – najavio je Čilić.

Mentalno ste čvrsti?

Servis mu je sjajan

– To je jedna od stvari na kojoj sam puno radio s Goranom. Razgovarali smo često o tome i on me upozoravao na to koliko je važno biti psihički jak. Kako moram vjerovati u svoju igru jer je to jedini način na koji mogu pobjeđivati najbolje. U susretu s Berdychom sam dokazao, sebi i drugima, da mogu igrati na vrhunskoj razini i meč od tri seta, i to meč visokog intenziteta, protiv igrača koji je nedvojbeno jedan od najneugodnijih na travi. Odigrao sam odlično i mislim da sam spreman za velike stvari, ali se moram maksimalno pripremiti za svaki meč posebno. Svi će sljedeći mečevi biti iznimno teški i iscrpljujući, posebno na mentalnoj razini – napomenuo je Čilić, jedan od najboljih servisera. Sa 65 asova u prethodna tri meča zauzima peto mjesto (prvi je Kyrgios sa 76, Chardy ih ima 55). Čilić je i po učinkovitosti prvog servisa također u vrhu sa 85 posto, od igrača koji su još u turniru bolji od njega samo je Miloš Raonić – 89 posto.

>> Protiv Jeremyja Chardyja moram odigrati svoj najbolji tenis

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije