Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS PARIZ Na posljednjem turniru sezone u ponedjeljak igra još Ančić

Čilić prošao, Karlović zapeo na prvoj prepreci

Sjajno je igrao protiv Seppija
Foto: Reuters
27.10.2008.
u 13:09

U svom prvom nastupu u pariškom Bercyju Marin Čilić došao je i do prve pobjede, i to nad talijanskim reprezentativcem Andreasom Seppijem, 34. tenisačem svijeta - 7:6 (5), 6:2.

Slijedi - sretni gubitnik
Sve je u prvom setu moglo i moralo biti jednostavnije za Marina koji je na startu poveo s 3:0, da bi zatim izgubio pet gemova zaredom. Ipak, na kraju je došlo do doigravanja, koje odlazi na stranu našeg tenisača. U nastavku je sve bilo pod kontrolom mladog Međugorca koji je tako Seppiju uzvratio za ovogodišnji poraz u dubrovačkom susretu Davisova kupa.

Marin je tijekom susreta ubacio osam asova, a ključan u statistici bio je bolji povrat suparnikova servisa na koji je osvojio čak 48 posto poena (Seppi 32 posto).

Uz pobjedu, dobra je vijest za Čilića i to što će u drugom kolu, umjesto lanjskog polufinalista i 14. nositelja, Francuza Richarda Gasqueta (odustao do nastupa radi ozljede), naš tenisač igrati protiv sretnog gubitnika, Španjolca Marcela Granollersa, trenutačno 58. igrača na ATP listi. Pobijedi li, 2008. godinu završit će kao najbolje rangirani hrvatski tenisač.

Karlo skupljao mrvice
Porazom od Nijemca Nicolasa Kiefera Ivo Karlović okončao je sezonu koju je otvorio kao 22. tenisač svijeta. Godinu će ponovo završiti među 30 najboljih, makar je sve moglo završiti puno bolje s obzirom na to da je još prije četiri tjedna bio 14.

Sve se prelomilo prije desetak dana u Madridu gdje je u četvrtfinalu propustio Francuza Simona u praktički dobivenoj situaciji (3:0 u trećem setu).

Jučer je u petom međusobnom susretu po četvrti put pobijeđen od Kiefera (6:4, 7:5), po jedan break u svakom setu bili su dovoljni za uspjeh njemačkog tenisača koji je na svoj početni udarac Karloviću prepustio svega - četiri (!) poena (od toga jedna dvostruka servis-pogreška).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije