Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILIĆ BEZ TRENERA

Čilić: Prekidam suradnju s Brettom koji me naučio sve što znam

'10.02.2012., Dom sportova, Zagreb - ATP teniski turnir PBZ Zagreb Indoors 2013. Marin Cilic u finalu je svladao Jurgena Melzera i treci put odnio pobjedu.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
25.05.2013.
u 10:03

– Razgovarali smo i zajednički donijeli odluku o prekidu suradnje. Razdoblje u kojem smo zajedno radili bilo je vrhunsko. Boba sam prvi put upoznao 2004. i sve što znam o tenisu naučio sam od njega – istaknuo je Čilić.

Mnogi su mu to sugerirali i ranije, ali on je uporno branio suradnju s Bobom Brettom. Marin Čilić nije dao na svog trenera i kad su drugi upravo u 60-godišnjem Australcu pronalazili krivca za promjenjivu formu našeg najboljeg tenisača. No prije neki dan još su jednom analizirali situaciju.

Učinio me boljim

– Razgovarali smo i zajednički donijeli odluku o prekidu suradnje. Razdoblje u kojem smo zajedno radili bilo je vrhunsko. Boba sam prvi put upoznao 2004. i sve što znam o tenisu naučio sam od njega. Prenio mi je jako puno znanja i za to sam mu doživotno zahvalan jer me učinio boljim u svakom smislu – istaknuo je Čilić koji će tako Roland Garros dočekati bez trenera.

Marin je u potrazi za novim učiteljem, no neće se žuriti.

– U prvo vrijeme bit ću sam na turnirima, sljedećih nekoliko tjedana, dok ne očistim misli i odlučim koji ću potez dalje napraviti – objasnio je.

Čilić je već nekoliko dana u Parizu, odlična je zdravlja i potpuno spreman za jedini Grand Slam turnir na zemlji. Jučer je doznao i suparnika u prvom kolu, bit će to 29-godišnji Nijemac Philipp Petzschner, 99. tenisač s ATP ljestvice. Reklo bi se stara Marinova mušterija jer je Međugorac u sva tri dosadašnja međusobna ogleda izlazio kao pobjednik.

Naše cure na nositeljice

Ivana Dodiga zadesio je teži ždrijeb, sučelit će se sa 23-godišnjim Argentincem Guidom Pellom, 101. igračem svijeta, koji je upravo ovaj tjedan u Düsseldorfu dohvatio svoj prvi polufinale pomevši na tom putu dvojicu Srbina Janka Tipsarevića i Viktora Troickog (jučer ga je porazio Monaco sa 4:6, 6:7 (8)). Ako prođe prvu prepreku, Dodig bi u drugom kolu mogao naletjeti na Novaka Đokovića.

Antonija Veića u završnom kvalifikacijskom krugu zaustavio je Andreas Beck (6:1, 7:6 (3)) pa je to sve što se tiče naših predstavnika u muškom dijelu Roland Garrosa. U ženskom imamo tri predstavnice. Najviše se očekuje od Donne Vekić koja u prvom kolu ide na Amerikanku Mallory Burdette (82. na WTA listi), no već u drugom na četvrtu nositeljicu Poljakinju Agnieszku Radwansku. Petru Martić već na startu čeka 14. nositeljica, Srpkinja Ana Ivanović, a možda bi nešto više mogla napraviti Mirjana Lučić-Barroni kojoj je prva prepreka 29. nositeljica, Amerikanka Varvara Lepchenko, s kojom Mikica ima 2-2.

>> Nadal četvrti igrač svijeta, Čilić napredovao za jedno mjesto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije