Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKI MASTERS

Čilić još uvijek ima teoretske šanse za prolaz!

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
14.11.2014.
u 09:00

IZGLEDI: Berdych ne smije osvojiti više od pet gemova, a Čilić smije izgubiti dva

Ako bi Marin Čilić u trećem susretu u skupini na Mastersu u Londonu večeras u 21 sat (SK 1) pobijedio Stanislasa Wawrinku uvjerljivo, u dva seta, ne ostavivši mu više od dva gema (recimo 6:1, 6:1), a Novak Đoković u srazu s Tomašem Berdychom prije toga (u 15 sati) bio skoro jednako dominantan (dobro, može izgubiti do pet gemova), naš bi najbolji tenisač čak mogao proći u polufinale! Stvorio bi se, naime, krug od trojice tenisača - Wawrinka, Berdych i Čilić - s po jednom pobjedom i omjerom setova 2:4. U tom bi slučaju odlučivao količnik gemova. Prije posljednjeg kola Čilićev je omjer 6-24, Berdychov 14-16 a Wawrinkin 15-14.

Znamo da je to teorija i da nam dosadašnje Marinove igre ne ostavljaju mnogo prostora za optimizam, ali ne kaže se bez veze da - nada umire posljednja. A ostvarenje Đokovićeva dijela plana ne čini se nimalo nerealnim. Pobijedi li Čeha, Novak će definitivno zacementirati jedinicu do kraja 2014. godine. A Marin će barem znati što mu je činiti.

- Jesam potrošen, ali nadam se da ću danas odigrati puno bolje. Iza mene su dva poraza, nekada stvari ne idu kako ste planirali, ali ostajem pozitivan i nadam se da ću s Wawrinkom odigrati bolje - kazao je Čilić uoči dvoboja sa Švicarcem.

U onoj drugoj, skupini B, Miloš Raonić je dva sata prije planiranog dvoboja s Japancem Keijem Nishikorijem odustao od nastupa zbog ozljede kvadricepsa.

- Bila je to za mene teška odluka, ali morao sam je donijeti jer ne bih bio u stanju pružiti navijačima dobru predstavu. Dat ću sve od sebe kako bih sljedeće godine ponovno došao - objavio je na svom Twitter profilu Raonić.

Uskočila je prva rezerva Španjolac David Ferrer i u svom jedinom dvoboju u Londonu izgubio od Japnca Keija Nishikorija sa 6:4, 4:6, 1:6.

>>O ovom Đokovićevu poenu danas priča cijeli teniski svijet!

>>Mnogi se sad pitaju: Kamo je nestao pobjednik US Opena?

Komentara 4

BG
BG
11:10 14.11.2014.

ha ha ha

MI
miran
11:47 14.11.2014.

Ovih Cilicevih 6:1 i 6:1 protiv Wawrinke izgleda mi i ostvarivo ali onih Djokovicevih 6:2 i 6:3 protiv Berdicha je cista utopija.

VA
valter12
16:16 14.11.2014.

kava tvor(evina) takav i cilic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije