Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILIĆ NE DOLAZI

Čilić i Janowicz otkazali Umag

atp umag,tenis (1)
Jurica Galoić/PIXSELL
19.07.2013.
u 10:08

Zbog ozljede koju nije uspio sanirati najbolji hrvatski tenisač i prošlogodišnji pobjednik Vegeta Croatia Opena, Marin Čilić otkazao je dolazak u Umag.

Programom Istria Gourmet Festivala u Umagu je počeo 24. Vegeta Croatia Open, najstariji i najugledniji ATP turnir u Hrvatskoj i regiji. Tenisači na terene Stella Marisa izlaze sutra, kada počinju kvalifikacije za glavni turnir.

Na 24. Vegeta Croatia Open stiže čak pet igrača iz TOP 30.  Deveti igrač svijeta, Francuz  Richard Gasquet dolazi s velikim očekivanjima, veseli se igranju Umaga prvi put u karijeri. Pobjednik iz 2011. Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, miljenik je umaške publike, a i njemu je Vegeta Croatia Open jedan od najomiljenijih turnira. Dolgopolov je već stigao u Umag. Umaški turnir mogao bi biti važna stepenica na putu povratka nekadašnjeg Top 10 tenisača, Francuza  Gaëla Monfilsa.  

Talijan  Fabio Fognini i Argentinac Carlos Berlocq stižu u Umag u velikoj formi i puni samopouzdanja, nakon što su u nedjelju osvojili svoje prve ATP titule u karijeri i to na zemljanim podlogama.  Tu su i najbolji talijanski tenisač Andreas Seppi, Španjolac Tommy Robredo, kao i Viktor Troicki, polufinalist Umaga 2007. i član reprezentacije Srbije koja je osvojila Davis Cupa 2010. U Umag se vraća i pobjednik iz 2008. godine, Španjolac Fernando Verdasco.

Uz tako impresivnu listu igrača, Umag ove godine doista obećava uzbudljivi tenis i neizvjesne mečeve. Nažalost, zbog ozljede koju nije uspio sanirati najbolji hrvatski tenisač i prošlogodišnji pobjednik Vegeta Croatia Opena, Marin Čilić otkazao je dolazak u Umag.  Čilić je probleme s koljenom počeo osjećati još u travnju u Monte Carlu, a zbog ozljede je odustao i u drugom kolu ovogodišnjeg Wimbledona. Jučer se na ATP turniru u Hamburgu ozlijedio najbolji poljski tenisač Jerzy Janowicz te je zbog ozljede otkazao nastup u Umagu.

Janowicz je osjetio bolove u desnoj ruci te je tijekom drugog seta meča osmine finala ATP turnira u Hamburgu protiv Španjolca Fernanda Verdasca predao meč. Pozivnice za 24. Vegeta Croatia Open dobile su mlade hrvatske teniske nade  Mate Pavić i  Borna Ćorić. Treću je pozivnicu direktor turnira Vanja Božičković odlučio dodijeliti sjajnom mladom češkom tenisaču Jiřiju Veselom, trenutačno 91. igraču svijeta.

Deset dana vrhunskog tenisa, gastronomije i zabave

Tisuće posjetitelja Umaga moći će do 28. srpnja uživati u uzbudljivim teniskim mečevima, enogastronomskim manifestacijama i bogatom glazbenom programu. Nakon službenog otvaranja u subotu, Istria Gourmet Festival trajat će do kraja turnira, nedjelje 28. srpnja. Festival se sastoji od četiri elementa: show cooking večera pod nazivom „Istria gourmet restoran by San Rocco“, zone Naša kužina, u kojoj se predstavljaju ponajbolje lokalne konobe, prodajno-promotivnog punkta Vinistre s 28 vrsta vina, te revije biranih istarskih delicija pod nazivom Taste Istria, koja se ove godine održava prvi put. Dodatni sadržaj su vinske degustacije “Skrivene čari istarskih vina”, u suradnji s Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom.

Zabavni dio programa uključuje više od 100 sati programa, čije su zvijezde Tony Cetinski, svjetski poznata britanska pjevačica Gabrielle i berlinski DJ Thomas Gold. Novost su ATP Unplugged večeri u sklopu kojih će nastupati hrvatske glazbene zvijezde poput Urbana, Franke Batelić i hip hop grupe Elemental. Ulaz na sva događanja ATP Party Nights besplatan je za sve posjetitelje i građane Umaga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije