Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
Pariz

Čilić izgubio od Del Potra koji u polufinalu ide na Nadala

Čilić izgubio od Del Potra koji u polufinalu ide na Nadala
Foto: Reuters/Pixsell
07.06.2018. u 14:48

Argentinac Juan Martin del Potro po 11. put u karijeri pobijedio je Marina Čilića u nastavku prekinutog četvrtfinalnog dvoboja u Roland Garrosu te se nakon tri sata i 49 minuta borbe probio u polufinale svladavši najboljeg hrvatskog tenisača sa 7-6 (5), 5-7, 6-3, 7-5.   

Nastavak 'tie-breaka' prvog seta, koji je u srijedu prekinut kod rezultata 5-5, trajao je samo dva poena. Oba je osvojio Del Potro i stvorio početnu prednost u meču, na neki način i zasluženo, jer je Argentinac propustio tri prilike za 'break' u devetom te još tri u 11. gemu.

Marin Čilić
1/16

U izjednačenom drugom setu prvi je do prednosti stigao Čilić. Pri rezultatu 3-3 propustio je prve dvije prilike za 'break' u meču, ali je do njega stigao dva gema poslije. Nažalost, kad je servirao za osvajanje seta, Marin je ostao bez poena. No, već u sljedećem gemu ponovno je stekao prednost koju je potvrdio i nakon više od dva sata igre stigao do izjednačenja na 1-1 u setovima.

Odlično je Čilić nastavio igrati i na početku trećeg seta, kad je Del Potro upao u krizu. Hrvatski tenisač je poveo 2-0 i došao do 15-40, dvije prilike za dvostruki 'break'. No, Del Potro se izvukao, baš kao i u petom gemu, kad je spasio još jednu Čilićevu priliku za 'break'. I tada se dogodio potpuni preokret. Marin je počeo promašivati te tako pomogao Del Potru da se vrati i nizom od pet gemova osvoji treći set.

U četvrtom setu nije bilo prilika za 'break' sve dok Čilić nije trebao osigurati najmanje 'tie-break'. No, serijom pogrešaka naš je tenisač darovao 'break' Del Potru koji takvu priliku nije propustio i bez izgubljenog poena osvojio servis za pobjedu, ukupno 11. u dvobojima s Čilićem i osmu zaredom, koja mu je donijela drugo polufinale u Roland Garrosu, gdje ga čeka Rafael Nadal.

Čilić je u porazu imao dvostruko više izravnih poena od Del Potra (51-25), ali je i daleko više griješio (63-34), što ga je ostavilo bez prvog polufinala Roland Garrosa.

>>Pogledajte gostovanje Ivana Cinkuša, Čilićeva trenera, na Večernji TV-u

Rafael Nadal će po 11. put u karijeri igrati u polufinalu Roland Garrosa, nakon što je u dvodnevnom četvrtfinalnom dvoboju preokretom došao do pobjede 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 nad Argentincem Diegom Schwartzmanom (ATP - 12.), poslije tri sata i 42 minute igre. Za 32-godišnjeg Španjolca to je 901. pobjeda u karijeri, a 84. u Roland Garrosu.

Nadal u međusobnim dvobojima s Del Potrom vodi 9-5, a slavio je i u oba meča odigrana na zemljanoj podlozi, 2007. u 1. kolu Roland Garrosa i 2011. u finalu Davis Cupa u Sevilli.

U drugom polufinalu igraju Austrijanac Dominic Thiem i Talijan Marco Cecchinato.

Komentara 25

Avatar Django
Django
13:58 07.06.2018.

Vratite nam Gorana. Je nam i on uništavao živce ali kod njega je bar bilo strasti u igri.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
12:45 07.06.2018.

tesko ga je gledat

TH
than
14:27 07.06.2018.

A kada je to on zadnji puta odigrao, a da nije tražio rješenje iz krize koju si je sam napravio ?!?! Ok. Del Potro je dobar igrač, ali Čilić previše podsjeća na Ivaniševića. Čas igra vrhunski, čas odigra nekoliko poenaa kao da je prvi puta reket u životu uzeo. Pa onda počnu živci raditi i to je bilo to. Koliko li je samo dobijenih mečeva izgubio ? Vjerojatno niti on sam ne zna. Dovoljno me je Goran iživcirao svojevremeno da bi sada gubio još to malo živaca na Marina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije