Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WIMBLEDON

Čilić bi nakon katastrofalnog poraza mogao na ATP ljestvici - napredovati!

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
04.07.2019.
u 23:27

Čilić je tako ponovio lanjsku godinu, ispao je u drugom kolu Wimbledona. Zbog toga neće pasti na ATP listi, nego bi čak mogao i napredovati, barem do 16. mjesta (+2)

Marin Čilić još jednom je neugodno iznenadio svoje navijače. U drugom kolu Wimbledona uspio je izgubiti od Portugalca Joaoa Souse, 69. na ATP listi, protiv kojega dosad ne da nije izgubio meč nego ni set (9-0). Ali u ovom dvoboju Marinu ništa nije polazilo za rukom, a prvi put se jasno pokazalo da ima i kondicijskih problema. Dok je Portugalac “plesao” po terenu, Čilić se nekako umorno kretao. I izgubio sa 4:6, 4:6, 4:6. Možda će mu odmor do američke turneje zbilja dobro doći.

U jednom od najgorih mečeva u karijeri, barem kada je pitanju vrhunska scena, Čilić je načinio čak 46 neprisiljenih pogrešaka (naspram Sousinih sedam), osam dvostrukih pogrešaka pri servisu i nije iskoristio niti jednu od 12 prilika za obrat. A sve te prilike pružale su mu se nakon što bi već izgubio servis, dakle mogle su mu pomoći da se vrati u set (pa i u meč). No, tada bi ili Sousa sjajno servirao ili bi Marin neobjašnjivo griješio...

Čilić je tako ponovio lanjsku godinu, ispao je u drugom kolu Wimbledona. Zbog toga neće pasti na ATP listi, nego bi čak mogao i napredovati, barem do 16. mjesta (+2).

Sousa je drugi put u karijeri ušao u treće kolo Wimbledona, a njegovoj velikoj pobjedi svjedočio je i poznati nogometni trener Mourinho, Sousin sunarodnjak.

- Sousa je bio sjajan i to na jednom posebnom mjestu kao što je Wimbledon - kazao je Mourinho koji je dugo godina živio u Londonu pa zna o čemu priča.

A na upit koji bi od tenisača mogao biti dobar u nogometu, portugalski stručnjak je spremno odgovorio:

- Rafa je nevjerojatan potencijal. Svojim predispozicijama, a posebno mentalitetom, pokazuje da bi bio veliki nogometaš. Ali srećom za tenis, zbog svega što je napravio za taj sport, nije pošao putem nogometa - istaknuo je Mourinho.

>>> Pogledajte veliko finale humanitarnog teniskog turnira u organizaciji Marina Čilića

 

Komentara 2

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
07:44 05.07.2019.

Neka odigra Olimpijske igre dogodine i ode u mirovinu !

RI
rikavac
17:41 05.07.2019.

Cilic ne samo da nije kondiciski spreman vec u glavi mentalno je nespreman vec tri godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije