Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPOPRODAJA

Cibona prodala talentiranog Hrvata, a kupila reprezentativca Argentine

Foto: FIBA
1/4
04.06.2021.
u 17:50

Podno Tornja je stigao 25-godišnji ljevoruki razigravač Jose Vildoza, MVP završnice prvenstva Argentine i reprezentativac te južnoameričke zemlje

U iščekivanju "oštrog demantija" kojeg nam je svojedobno najavio direktor kluba Domagoj Čavlović, i to na temu našeg teksta o preuranjenoj prodaji Lovre Gnjidića crnogorskom Mornaru, na koncu smo samo dočekali potvrdu iz Bara da je Gnjidić njihov igrač.

Isto tako, dočekali smo i vijest o tome da je Cibona na istoj poziciji razigravača kupila 25-godišnjeg ljevorukog argentinskog reprezentativca Josea Vildozu (191 cm). Riječ je o sasvim solidnom i srčanom košarkašu i to nije sporno, ali sporna i dalje ostaje ideja odustajanja od igrača iz vlastita pogona pa je tako nedavno otpravnicu dobio i najbolji junior kluba Lukša Buljević.

A Vildoza je u klub iz Savske stigao preko jedne od najvećih američkih agencija Octagon, a direktor Čavlović je ovako prokomentirao najnoviji posao kluba čijim financijama upravlja:

- Drago nam je da smo doveli igrača za kojeg je u Europi vladao veliki interes, pogotovo u Španjolskoj. Došao je uvjeren da će tu dobiti priliku za koju smatra da zaslužuje, a mi ga također vidimo kao igrača koji će, osim što će napredovati, nama dati potrebnu kvalitetu za igranje ABA lige i borbu za trofeje u Hrvatskoj.

O toj utrci za Vildosom, na europskoj košarkaškoj tržnici, ponešto je kazao i Cibonin trener Vladimir Jovanović:

- Pratili smo Vildozu duže vrijeme i upoznati smo s njegovom kvalitetom. Nije ga bilo lako dovesti u Zagreb i Cibonu iz razloga što su ga pratili i za njegove kvalitete čuli i bogatiji klubovi. Mi smo prvi ušli u razgovore s njim, predstavili mu naš plan i našli zajednički jezik. Bit će nam pravo pojačanje i uz ostale igrače će činiti zbilja zanimljivu vanjsku liniju. Uskoro će službeni biti dolasci još nekih igrača. Nastojimo pojačati momčad pravim, kvalitetnim, igračima s dobrim karakterima koji mogu rasti skupa s momčadi. Nastavljamo jačanje igračkog kadra.

Sretnim radi ovog pojačanja činio se i sportski direktor Marin Rozić:

- Doveli smo najboljeg igrača finala argentinskog prvenstva, iz sastava argentinskog prvaka, što nije bilo lako jer je bilo puno zainteresiranih. Sretni smo što je prepoznao da smo zdrava sredina koja daje priliku igračima.

Na prvi pogled, Vildoza se čini simpatičnim momkom i želimo mu dobrodošlicu naš kao i svakom strancu časnih namjera koji dolazi u Lijepu Našu. Već u prvom medijskom nastupu počeo je skandirati "heja, heja, cibosi", a pokazao je da ponešto zna i o hrvatskim košarkašima.

- Moj najdraži hrvatski košarkaš je Ante Tomić, a znam za Bogdanovića, Šarića, Hezonju.... Jako sam motiviran igrati ovdje i dat ću sve od sebe da Cibona bude uspješna. Cibona se intezivno zanimala za mene, a meni se učinila dobrom opcijom za mene. Na prvi pogled Zagreb mi se čini pomalo bajkovitim gradom.

Tako je obično i s dolascima stranaca u Cibonu. U najavama sve zvuči bajkovito, a onda realnost (bilo s igračke ili klupske financijske strane) nerijetko pokvari bajku. Nadamo se da to s ovom košarkaškom pričom neće biti slučaj jer poznato je da Argentinci svojom srčanošću i temperamentom ubrzano osvajaju srca navijača klubova u koje dolaze.

U kvalifikacijskim utakmicama za plasman na sveameričko prvenstvo 2022. godine (AmeriCup) Vildoza je prosječno igrao 26 minuta i po susretu knjižio devet koševa, tri i pol skoka i tri asistencije.

Komentara 1

DE
Dezider
10:49 05.06.2021.

Odustajanje od svojih mladih talenata dugoročno se pokazuje kao loša odluka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije