Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cibona porazom završila sezonu, Cedevita saznala protivnika u doigravanju

Cedevita - Cibona
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
17.03.2019.
u 22:15

Cibona je s omjerom pobjeda i poraza 9-13 sezonu okončala na sedmoj poziciji, dok je Budućnost sa 16-6 zauzela treće mjesto te će u polufinalu doigravanja igrati protiv hrvatskog prvaka Cedevite. Polufinalna serija koja se igra na dvije pobjede počinje u ponedjeljak 25. ožujka u Zagrebu

Košarkaši Cibone u susretu su posljednjeg, 22. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod aktualnog prvaka Budućnosti u Podgorici s 82-91 (21-26, 24-19, 23-21, 14-25).

U utakmici koja nije imala rezultatski značaj Cibona je gotovo do samoga kraja bila u igri za pobjedu, no na kraju je do izražaja došla veća kvaliteta sastava Budućnosti. Sjajnim šutom za tricu Cibona je sredinom treće četvrtine imala prednost od 59-46, no domaći su se uspjeli vratiti do kraja tog dijela igre.

Sedam i pol minuta prije kraja Cibona je tricom Marka Ljubičića stigla u vodstvo 73-68, ali u sljedeće tri minute Budućnost je ostvarila seriju 11-0 kojom je "prelomila" dvoboj na svoju stranu.

Sa 17 koševa Marko Ljubičić je bio prvi strijelac Cibone, dok je Goga Bitadze s 24 ubačaja predvodio Budućnost.

Cibona je s omjerom pobjeda i poraza 9-13 sezonu okončala na sedmoj poziciji, dok je Budućnost sa 16-6 zauzela treće mjesto te će u polufinalu doigravanja igrati protiv hrvatskog prvaka Cedevite.

Polufinalna serija koja se igra na dvije pobjede počinje u ponedjeljak 25. ožujka u Zagrebu

>> Pogledajte čime se bavi Antonio Vlaić, košarkaš koji igra prvu ligu

Ključne riječi

Komentara 2

VE
vecernji55
23:13 17.03.2019.

Od Cibone ostalo samo ime...

CH
che99
11:11 18.03.2019.

odradjena,bolje rečeno, otaljana sezona.. jedini mladi perspektivni igrač napustio klub, Uljarević...a "razigrani" su Markota, Rozić, Novačić....žali bože vremena i novca... promijenite to ime, ne zaslužujete ga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije