Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEJA CO ZAGREBA

Cibona, Mladost i Zagreb se udružuju, a Grad bi bio 51-postotni vlasnik

Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.05.2014.
u 11:18

– Inicijativa je da Vaterpolski klub Mladost, Košarkaški klub Cibona i Rukometni klub Zagreb udruže znanje, da se uspostavi što bolja suradnja - kaže Vedriš.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, primio je delegaciju Rukometnog kluba CO Zagreb. Nakon 40 minuta razgovora iza zatvorenih vrata, Mladen Vedriš, član uprave kluba, objasnio je o čemu se radi.

 – Inicijativa je da Vaterpolski klub Mladost, Košarkaški klub Cibona i Rukometni klub Zagreb udruže znanje, da se uspostavi što bolja suradnja. Hoće li to biti kroz organizaciju zajedničkih kampova, ujedinjenje struke u pojedinim područjima, o tome će odlučiti klubovi na zajedničkim sastancima – rekao je Vedriš.

Puno je konkretniji o toj temi bio Zoran Gobac.

Spriječiti ulaz privatnicima

 – Već deset godina imamo ideju spajanja zagrebačkih sportskih brendova – Mladosti, Cibone i Zagreba. Osnovna je ideja da grad Zagreb bude 51-postotni vlasnik klubova. Dakle, da možemo imati zajamčeno financiranje, da imamo jednu fiksnu svotu kojom možemo raspolagati. To znači da bismo imali zajednički nadzor nad trošenjem novca. Ne želimo da se dogodi da netko privatno kupi ta tri brenda. Jasno, svaki od ta tri kluba trebao bi pribaviti 50 posto sredstava za financiranje ostatka programa – istaknuo je Gobac.

Je li rukometni klub inicijator te ideje?

 – Pa, recimo da smo mi pokretači te ideje, premda smo o njoj već nekoliko puta razgovarali s čelnicima ostala dva kluba. Dakle, važno je da se jedan dio budžeta centralizira i da se prati trošenje tog novca – rekao je Gobac.     

Uoči razgovora s čelnicima CO Zagreba, Milan Bandić pozdravio je u  Gradskoj upravi zagrebačke osvajače medalja na Europskom prvenstvu u te-kvon-dou – Ivu Radoš, Marinu Sumić i Vedrana Goleca.

Mačke se sele iz Arene

– Mogu vam obećati da će pojedinci, ali i klubovi Metalac i Jastreb, dobiti novčanu nagradu za te uspjehe. Koliko? Za to su zaduženi moji suradnici Ivica Lovrić i Zdenko Antunović – istaknuo je Bandić.

U Zagrebu će se na jesen održati Croatia Open, turnir koji slavi 20 godina, ali je problem što je Arena na taj dan zauzeta izložbom mačaka.

 – Ma dogovorit ćemo se da izložba mačaka bude u drugom terminu – naglasio je Bandić.

>>Bles nije ustrajao, a ima uvjete za raskid

Komentara 1

VI
vibrator
14:56 13.05.2014.

Osnovna je ideja da grad Zagreb bude 51-postotni vlasnik klubova. Dakle, da možemo imati zajamčeno financiranje, da imamo jednu fiksnu svotu kojom možemo raspolagati. Tak je, dok ima bedaka, koji plaćaju račune, 51% ti je ziher love. da bi se ugledali u hokej ili u Cedevitu to ne bi išlo? društvo zapamtite, dolazi vrijeme kad ćese privatizirati, sa svojom lovom ili od investitora, ili otići pa pa. tko bi još vas financirao iz proračuna grada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije