Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počelo prvenstvo

Cibona krenula s pobjedom u A-1 ligi

Nik Slavica
Marko Prpic/PIXSELL
05.10.2016.
u 21:42

Dvoznamenkasti među domaćinima još su bili centri Emir Sulejmanović (13) i Ante Gospić (10), dok je razigravač Paolo Marinelli imao dvoznamenkast broj asistencija (10).

Košarkaši Cibone i Hermes Analitice odigrali su prvu utakmicu A-1 košarkaške lige koja se, nakon 16 godina, po prvi put igra u kompletnom sastavu, s klubovima koji igraju ABA ligu. I bez petorice nositelja igre (Joksimović, Rozić, Johnson, Šakić, Žižić), s razigravačem Šiškom kao osiguračem, cibosi su na svom parketu rutinski svladali suparnički zagrebački klub (96:78) pri čemu su prednjačili trojica Ciboninih krilnih igrača - Nik Slavica (20 koševa), Domagoj Samac (15) i Andrija Ćorić (15). Dvoznamenkasti među domaćinima još su bili centri Emir Sulejmanović (13) i Ante Gospić (10), dok je razigravač Paolo Marinelli imao dvoznamenkast broj asistencija (10).

Kod gostiju najviše su zabili Raič (14) i Mijić (14), a potom Garafolić (13) i Fodor (12).

- Pribojavao sam se da bi naše stanje na tablici ABA lige, a tamo imamo 2-0, moglo utjecati na moje igrače u smislu "lako ćemo" no to se srećom, protiv jedne uigrane momčadi kao što je Hermes, ipak nije dogodilo. Već u petak najjača momčad gostuje u Beogradu kod Partizana, potom u nedjelju u Skopju kod MZT-a, a već u utorak smo gosti kod Darde u Osijeku u sklopu drugog kola Prvenstva Hrvatske - kazao je pomoćni trener Ivica Burić, stručnjak koji će Cibonu voditi u utakmicama A-1 lige.

Komentara 2

Avatar links
links
09:54 06.10.2016.

pa.. ja ovdje u Ciboni više nikoga ne poznam... tko su ovi ljudi, treneri, igrači... šta ste nam napravili od kluba???

Avatar Made in Germany
Made in Germany
02:42 06.10.2016.

Zar se unatoc serbskoj propagandi ova smjesna liga jos igra? Zasto Hrvati neigraju svoju ligu? Moze i sa Slovenijom i Bosnom. Ali ovo? Jos mnogo otvorenih pitanja ima sa agresorima da bi se stvarala nekakva liga u regionalnom formatu. Ipak su u nogometu pametniji ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije