Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV GORICE I ZADRA

Cibona i Split poveli u polufinalnim susretima

Roko Prkačin
Hrvoje Jelavić/Pixsell
20.05.2022.
u 22:39

Prvo ime Cibone bio je Roko Prkačin koji je ubacio 26 poena uz osam skokova. Amar Gegić je dodao 11 uz pet asistencija i četiri skoka, a 13 koševa je ubacio Toni Nakić.

Košarkaši Cibone poveli su s 1-0 u polufinalnoj seriji domaćeg prvenstva protiv Gorice. Kao domaćin Cibona je slavila u prvom ogledu 84-74 (22-24, 17-11, 23-19, 22-20).

Jako dugo su se Velikogoričani odbijali predati protiv favorizirane Cibone. Domaćin bi odlazio na šest-sedam poena prednosti, ali Gorica se uporno vraćala i činila ovaj dvoboj neizvjesnim. Tek na samom početku posljednje četvrtine Cibona je otišla na dvoznamenkasti plus i gosti više nisu imali snage za novi povratak.

Prvo ime Cibone bio je Roko Prkačin koji je ubacio 26 poena uz osam skokova. Amar Gegić je dodao 11 uz pet asistencija i četiri skoka, a 13 koševa je ubacio Toni Nakić.

Najbolji igrač Gorice bio je Marko Baković koji je postigao 13 poena uz osam skokova i tri asistencije, dok je Mate Kalajžić ubacio 11 uz šest skokova i četiri dodavanja.

Drugoj utakmici ove polufinalne serije domaćin će biti Gorica, a podsjetimo kako je do startne prednosti u polufinalu stigao i Split koji je na domaćem parketu pobijedio Zadar 74-64 (18-22, 21-13, 16-17, 19-12).

Izjednačena utakmica trajala je od početka do kraja, s tim da su Splićani gotovo cijelo vrijeme u drugom poluvremenu bili u prednosti. Zadar je puhao za vratom i prijetio, a utakmica se i definitivno prelomila minutu i 26 sekundi prije kraja kada je Shorter pogodio tricu s kojom je Split pobjegao sa 68-64 na 71-64.

Prvi strijelac Splita bio je Shannon Shorter koji je ubacio 21 poen, a imao je osam skokova te tri asistencije. Toni Perković je ubacio 22 poena, a trice je gađao odličnih 6-10.

Kod Zadra je najbolji bio Justin Carter koji je ubacio 16 koševa, dok je Dario Drežnjak dodao 12 uz pet skokova.

Druge utakmice obje polufinalne serije na programu su u ponedjeljak, a domaćini su Gorica i Zadar.

PH, košarkaši, polufinale:

Cibona - Gorica 84-74 (Cibona je povela 1-0 u seriji na dvije dobivene utakmice)

Split - Zadar 74-64 (Split je poveo 1-0 u seriji na dvije dobivene utakmice)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije