Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIBA Europa kup

Cibona do pobjede nad Energijom tek u produžetku

Cibona - Energia
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
16.12.2015.
u 20:47

Uz malo čvršću obranu protiv momčadi u kojoj kvalitetu nose petorica američkih košarkaša, Cibona je do pobjede mogla i bez dodatnih minuta.

Košarkaši Cibone pobjedom nad rumunjskom Energijom Targu Jiu 93:88 (23:24, 22:15, 21:23, 15:19, 12:7) izborenom tek u produžetku, započeli su drugi krug natjecanja u novoformiranom FIBA Europa kupu.

Uz malo čvršću obranu protiv momčadi u kojoj kvalitetu nose petorica američkih košarkaša, Cibona je do pobjede mogla i bez dodatnih minuta, ali su igrači pod vodstvom Damira Mulaomerovića u posljednje dvije i pol minute regularnog dijela dvoboja dopustili gostima seriju 7:0. Rumunjski predstavnici imali su čak i pet sekundi za organizaciju napada za pobjedu, no njihov pokušaj trice pri 81:81 ostao je bez realizacije.

Za Ciboninu novu europsku pobjedu najveće zasluge pripadaju Andriji Žižiću, za kojeg obrana Energije nije imala pravog lijeka. Stariji Žižić preuzeo je startnu ulogu mlađeg Ante koji je još uvijek izvan parketa zbog ozljede, te ubacio 23 koša (šut 9-12) uz pet skokova. Žižić je u produžetku ubacio pet od Ciboninih 12 koševa.

I Cibonin Amerikanac James Florence ubacio je 23 poena (šut 7-18) i imao pet asistencija. Ivan Siriščević je postigao 12 koševa, a Marko Jagodić-Kuridža uhvatio je čak 15 skokova i ubacio devet poena. S 10 koševa i pet skokova ovoj je pobjedi pridonio i mladi centar Ivica Zubac.

Zanimljiv statistički podatak je učinak klupa obiju momčadi, gdje je Cibonina donijela značajnu prevagu, ubacivši 33 koša, dok je Energijina postigla samo 11. Najbolji strijelac rumunjske momčadi bio je krilni centar Lamont Mack s 23 koša, a po 19 su ubacili bek Porter Troupe i centar Callistus Eziukwu.

U prvoj utakmici skupine S odigranoj u utorak francuski Le Havre je kao domaćin svladao litavski Pieno Žvaigždes sa 96:84. U sljedećem kolu košarkaši Cibone gostuju u Litvi kod momčadi Pieno Žvaigždes, a taj je dvoboj na rasporedu 6. siječnja, s početkom u 17.30 sati.

>>Želim pobjeđivati i s našim klincima, no moraju gristi!

Komentara 4

Avatar kvaternik
kvaternik
21:09 16.12.2015.

opet se zapostavlja vlastita budućnost i igraju prosječni "dotepenci"...

Avatar links
links
23:10 16.12.2015.

mladi igraju još manje.... šta je sa Slavicom, maknite Širiščevića i Joksimovića da on igra a Florence je teži indijanac

DU
Deleted user
06:57 17.12.2015.

"Zanimljiv statistički podatak je učinak klupa obiju momčadi...... " - pišu novine. Logično. Rumunje drže njihovih pet Amerikanaca. Da nije tih Amera vjerujem da bi razlika u korist Cibone bila najmanje 20 koševa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije