Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE IZ Slobode

Cibona angažirala povremenog reprezentativca Jakova Mustapića

Osijek: Hrvatska i Mađarska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Davor Javorovic/PIXSELL
02.03.2021.
u 19:14

Nakon što su otpustili centra Bundovića i pustili braniča Bilinovca, u Ciboni su se odlučili za povremenog hrvatskog reprezentativca

Nakon što su otpustili ljevorukog centra Filipa Bundovića i pouzdanog braniča Josipa Bilinovca, i time u nepovoljan položaj doveli tek angažiranog novog trenera Vladimira Jovanovića, u Ciboni su ipak odlučili dijelom sanirati nastalu kadrovsku štetu te su prije isteka domaćeg prijelaznog roka doveli hrvatskog reprezentativca.

A riječ je o Jakovu Mustapiću (26, 193 cm), braniču koji dolazi i tuzlanske Slobode u čijem je dresu, pod trenerskim vodstvom Damira Mulaomerovića, u prvenstvu BiH, knjižio prosjek od 19,1 koševa, 6,5 skokova i 4,7 asistencija. S obzirom da je Slobodi pristupio dok je ovaj klub još planirao igrati Drugu ABA ligu, a to se nije dogodilo, Mustapić je, uz određenu odštetu, dobio raskid ugovora i već je potpisao vjernost Ciboni.

Ovaj snažni branič već je jednom bio na Ciboninu pragu, bio je i na probi, ali ga tadašnji trener Slaven Rimac nije uzeo. No, zato ga je uzeo Jovanović koji se nada njegovu nemalom doprinosu na vanjskim pozicijama, ali samo u HT Premijer ligi, jer je Cibona s ovim transferom zakasnila kada je u pitanju ABA liga.

Mustapić je bio član juniorske reprezentacije Hrvatske koja je 2012., predvođena Darijem Šarićem, osvojla europsko zlato. Bio je Cedevitin igrač, ali ga je ovaj klub slao na posudbe u Zabok i Kvarner. Nakon toga, napustio je Cedevitu i igrao za Split, Jolly i Vrijednosnice Osijek nakon čega je otišao u poljskog prvoligaša Krosno. Nakon toga, opet je igrao za Osijek, pa opet za Cedevitu te po pola sezone u Poljskoj (Scczecin) i Igokei. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije