Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA ŠUBIĆEVCU

Cibalia remizirala sa Šibenikom i vraća se u prvu ligu!

Cibalia
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/47
21.05.2016.
u 19:33

Cibalia je na kraju ostala s dva igrača manje i trenera, sudac je produžio utakmicu čak 10 minuta, ali je uspjela izdržati sve napade narančastih

Cibalia je novi prvoligaš! Vinkovačka je momčad u posljednjem, 33. kolu Druge lige odigrala 0:0 sa Šibenikom što joj je bilo dovoljno za ostanak na prvom mjestu i izravan ulazak u Prvu HNL gdje će zaigrati nakon tri godine. Šibenik je uz potporu punog Šubićevca bio bolji, no dominaciju na terenu nije uspio pretvoriti u pogodak.

Vinkovčani su u Šibenik doputovali s bodom više od domaćina i bunkerom su branili svoju prednost. Šibenik je dominirao veći dio susreta, imao je nekoliko lijepih prilika, a u samoj završnici utakmice i dva igrača više, no nije uspio probiti vinkovački bedem.

U 88. minuti Cibalia je ostala bez isključenog Filipa Žderića, a u četvrtoj minuti nadoknade pocrvenio je i Matija Mišić. Na tribinama je završio i pomoćni trener Cibalije Siniša Sesar (Stanko Mršić zbog suspenzije nije mogao voditi utakmicu). Sudac Jelenčić je pokazao čak sedam minuta nadoknade, a potom produžio susret za još tri minute, ukupno 100 minuta. Gosti su na kraju imali 14 žutih i dva crvena kartona. Međutim, golova nije bilo.

Šibenčani će tako u dodatne kvalifikacije za ulazak u PHNL u kojima će igrati protiv Istre.

Zanimljiva je bila i borba za ostanak. Imotski je na Gospinom docu svladao drugu momčad Dinama s 2:0 i tako sačuvao drugoligaški status, a isto je napravilo i Lučko uvjerljivom pobjedom nad Zadrom (5:0). Segesta bi pobjedom izborila ostanak, no kod kuće je odigrala 2:2 s Rudešom pa je završila na 10. mjestu koje vodi u niži rang. No, naš najstariji nogometni klub mogao bi se spasiti ako Međimurje ne dobije licenciju za nastup u drugoj ligi. Uz ranije otpisani Zadar, ispao je i Hrvatski dragovoljac kojem pobjeda nad Dugopoljem (1:0) nije ništa značila.

2. HNL 2015/16.

1. Cibalia 70 bodova (plasman u PHNL)
2. Šibenik 69 (doigravanje za PHNL)
3. Sesvete 59
4. Gorica 47
5. Rudeš 46
6. Dinamo II 43
7. Dugopolje 40
8. Lučko 40
9. Imotski 40
10. Segesta 38 (ispada u 3. HNL Zapad)
11. Hrvatski dragovoljac 37 (ispada u 3. HNL Zapad)
12. Zadar 23 (ispada u 3. HNL Jug)

>> Vitaić: U Cibaliji nije bajno, puno se plaća duguje

>> Alispahić: Šibenik diše za klub, podsjeća me na europske dane

Komentara 4

DU
Deleted user
19:57 21.05.2016.

Ako me sutra ne bude ako se oci zatvore ti znaj da jos ti se radujem Jos sam na tebe ponosan zivim za tebe svaki dan Cibalio volim te...

TE
teetak
04:41 22.05.2016.

kako objasniti 16 kartona.ispada da je i cistac vinkovackog stadiona dobio karton

Avatar arba_arba
arba_arba
20:51 21.05.2016.

I tako nogometni klub. u kojem je trecina aktualne repke pocela igrati nogomet ispada u 3. ligu ( sa 23 boda) Hrvatski reality show, svi koje nesto " proizvode" propadaju. R.I.P. Nk Zadar; kao i Nk Varteks Varazdin Cestitke Vinkovcimaa ai Sibeniku, ipak su to stari "narodni" klubovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije