Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nhl doigravanje

Chicago na korak do finala

Chicago Blackhawks, NHL liga
Reuters
22.05.2010.
u 11:05

Hokejaši Chicago Blackhawksa domaćom su pobjedom protiv San Jose Sharksa u produžetku 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0), poveli s 3-0 u finalu Zapadne konferencije NHL doigravanja

Nakon dvije gostujuće pobjede, Chicago je slavio i treći put zaredom u doigravanju protiv San Josea, ovoga puta pred više od 22.000 navijača na svom ledu, te stigao nadomak prvog finala Stanley Cupa nakon 1992. godine.

Najveći junak domaće pobjede bio je Dustin Byfuglien, strijelac pogotka nakon 12 minuta i 24 sekunde igre u produžetku za konačnih 3:2. Bio je to njegov sedmi gol u doigravanju ove sezone.

Patrick Marleau bio je dvostruki strijelac za San Jose. Prvi gol zabio je u 4. minuti druge trećine s igračem više za vodstvo Sharksa 1:0. Ubrzo nakon toga je Chicago izjednačio pogotkom Patricka Sharpa s igračem više. U 54. minuti dvoboja je Dave Bolland doveo domaćine u vodstvo, koje je anulirao Marleau u 56. minuti svojim četvrtim golom u zadnje dvije utakmice. On je bio i jedini strijelac za svoju momčad u ta dva dvoboja.

Ukupno je to bio sedmi ovosezonski dvoboj ovih momčadi i šesta pobjeda Chicaga. San Jose je na svom ledu izgubio sve četiri utakmice, računajući, jasno, i dvije u doigravanju, a pitanje je hoće li dobiti novu priliku ugostiti Blackhawkse. Naime, Chicago bi eventualnom pobjedom u nedjelju osigurao plasman u finale Stanley Cupa.

 

NHL doigravanje, finale Zapadne konferencije:

Chicago (2) - San Jose (1) 3:2 (produžetak)

Chicago vodi u seriji 3-0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije