Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Chelsea dolazi zbog Vrsaljka, a on mora na operaciju

\'28.01.2011., Zracna luka Zagreb, Aerodrom Pleso, Zagreb, - Odlazak nogometasa NK Dinamo na pripreme u Tursku. Trener NK Dinamo Vahid Halilhodzic i Sime Vrsaljko salili su se na racun transfera Sime
Goran Stanzl/PIXSELL
18.03.2011.
u 12:33

Šime mora odlučiti o operaciji, ali ona je neizbježna. A Vrsaljko će uoči derbija primiti Večernjakov trofej za nadu godine

Šime Vrsaljko otpao je za derbi s Hajdukom, no što je još gore, teško da će zaigrati ovog proljeća. 

U Maksimir na derbi neće doći mnogo skauta, najavilo ih se samo nekoliko, iz Manchester Cityja, Real Sociedada, Herthe, Ajaxa i Legije, ali jučer smo saznali da dolazi i Chelsein pomoćni trener Michael Emenalo, desna ruka Carla Ancelottija.

I on je želio vidjeti Šimu Vrsaljka na djelu, a nije odustao od dolaska ni kada je čuo da Zadranin ne igra. Smatra da među plavima i bijelima ima još potencijala za londonski klub.

No, ako ozlijeđenom Vrsaljku to može biti utjeha, skauti i zainteresirani klubovi doznat će da je prije susreta s Hajdukom dobio nagradu za najboljeg hrvatskog mladog igrača prošle godine u anketi Večernjeg lista.

- Stalno imam problema s ozljedama, nikad ni u jednom klubu nisam imao toliko problema. I sad su stigle nove loše vijesti, vjerojatno će Šime Vrsaljko na operaciju. Nije riječ o trbušnom zidu nego o nečemu genetskom što radi probleme nakon umora. Probali smo konzervativno, odmarati ga, ali opet je imao bolove poslije jačih treninga. Već je ranije rečeno da bi to jednog dana morao operirati. Bolje je sada, dok su problemi manji, pa će i oporavak biti kraći, a i postoji opasnost od pucanja aduktora, tetiva. Ma, malo sam previše s liječnicima. Vrsaljko u prvom trenu nije želio ni čuti za operaciju, razočaran je, no roditelji i on na kraju moraju donijeti odluku. Kad sam rekao da me iz reprezentacije trebalo pitati za mojeg igrača, digla se bura, a vidite sada - govorio je Vahid Halilhodžić prije utakmice s Hajdukom o Vrsaljku koji će uoči velikog derbija primiti Večernjakov trofej za 2010. kao nada godine

U tom derbiju, osim Vrsaljka, neće biti ni Bišćana ni i Lončarića. Mesarić će skinuti gips da bi kandidirao. Upitan je Rukavina koji još osjeća bolove, pa Vaha ne zna da li da bude u konkurenciji ili da ga dulje odmori.

- To su sve posljednice muške borbe, a nije baš da nas maze suparnici.

Nakon liječničkih tema, trener Dinama okrenuo se susretu s Hajdukom.

- Igrači možda i bolje od mene znaju kakva je to utakmica, kakve su tenzije, ambicije. Nije to utakmica samo za tri boda, ova tri imaju veću težinu. Puno smo radili, isprobavali razne taktike, organizaciju igre, ali malo su nas i te ozljede poremetile. Svi žele igrati. Da pitam Bišćana bi li igrao, odmah bi pristao iako nije još ni počeo trenirati s momčadi. Nadam se da će ovo biti sportski događaj u ova sumorna vremena, bilo bi dobro malo veselja u ovom svijetu. Treba biti sretan kad igraš takvu utakmicu, kad je možeš gledati, sport je lijep, opušta, prazni. Ako igrače za ovu utakmicu treba motivirati, onda je bolje da prestanu igrati nogomet. Nisam sretan kako nas dočekuju na stadionima, stalno pričaju da se unaprijed zna kakvo će biti suđenje.

Maksimirski se travnjak zazelenio, za utakmicu će biti šaren, zelen pred istokom, smeđe boje pred zapadnom tribinom.

- Kad igrate s momčadi kao što je Hajduk, koji je agresivan, ne bježi od dvoboja, treba voditi računa o sastavu koji na to može odgovoriti. Znao sam čuti, kad dolazimo na gostovanja, kako govore - dat ćemo im po guzi. To me malo zapali, jer znamo mi i vratiti. Travnjaci u Karlovcu i Vinkovcima nisu bili povaljani, rečeno mi je da je tako odgovaralo domaćinima. Nadam se da će naš biti dobar, iako je ovakav rijetko viđen.

O Hajduku je govorio s puno uvažavanja.

- I ja protiv izravnog suparnika imam više motiva, pa sam ih i više proučavao, puno sam radio. Čvrsti su, posebno opasni kad su u bloku pa krenu u kontranapad, odlični u prekidu, od pet golova četiri su zabili nakon slobodnih udaraca. Vukušić, Trebotić, Anas Sharbini svakome mogu napraviti problema. Najbolji igrač im je sada Andrić koji vuče, razbija, a i zabija. Imaju i par mana. Psihološki je važno dobro ući u utakmicu, ako odnos srca i mozga nije dobar, nastaje - "kuršlus".

Vaha je često radio "kuršlus" Hajduku dok je igrao.

- Njima sam vjerojatno najviše zabio, a tada su bili najbolji, kao i Velež. Na kraju su osvojili naslov iako smo imali isti broj bodova. Ali, oni su imali Kirigina. Tada se govorilo da Zvezda "radi", ali znao je to i Hajduk.

Halilhodžić kaže da ima bolji osjećaj pred susret s Hajdukom nego prije dva tjedna kad su plavi igrali sa Slavenom Belupom.

- Tada nisam imao dobar osjećaj, bio sam nervozan, sad je bolje. Ali, ne igram ja.

Prisjetio se Vaha i svog prvog derbija na klupi Dinama, u Splitu je bilo 1:1

- Tada smo 75 minuta dominirali, ali onda imali 10-12 minuta panike i primili smo pogodak. I poslije toga smo imali šansi pobijediti tako da nisam bio zadovoljan remijem.

Što mislite o Goranu Vučeviću?

- Znam ga samo onako... teško mi je govoriti o njemu kao o treneru kad ne znam kakav mu je trenažni proces. A ja cijenim one koji rade više od onih koji lijepo pričaju. Mlad je, treba mu dati povjerenje i možda jednom bude veliki trener.

Ako je Andrić najbolji igrač Hajduka, tko je najbolji igrač Dinama?

- Momčad, nije demagogija nego moje shvaćanje nogometa. Važna je momčad, svlačionica, čitao sam što se sve događalo u svlačionici Bayerna, grupa je važna, zato smo svi, igrači, stožer, liječnici, administracija... u četvrtak bili zajedno na večeri.

Što vam najviše smeta u hrvatskom nogometu otkako ste ovdje?

- Čim nešto kažem, od toga ispadne svašta, pa se sad i hokejaši nešto ljute na mene. A volim cijelisport. Volio bih više sportskog ponašanja. Hrvatska je nogometna sila, a u nogometu ima mnogo devijacija i to smeta. HNS treba više pripaziti na sve to. Kao i o pitanju stadiona, pa za Hrvatsku i Zagreb ovaj je stadion sramota. Znam za probleme, krizu, nezaposlenost, u gradu teško sretnem nasmiješenog čovjeka

Kako vratiti publiku na hrvatske stadione?

- Vjerojatno treba više spektakla, boljih uvjeta, a i boljih igrača. Koliko ih je samo iz Hrvatske otišlo van. Čim igrač odigra tri dobre utakmice, govori se o prodaji, odlasku. I to utječe na igrače, pa i na moje. Gledam Lovrena koji igra Ligu prvaka protiv Reala, a 20 mu je godina. Da su on Modrić. Ćorluka, Eduardo dulje bili ovdje ili da se svi ti koji su otišli vrate, bilo bi više ljudi. Ovdje nema ni publike koja bi podignula tenzije, fali mi to i zato me najviše peče poraz od PAOK-a jer su tada ljudi došli. A fali u našem nogometu i više entuzijasta.

Biste li bili zadovoljni 1:0 pobjedom nad Hajdukom?

- Bilo kakvom pobjedom, pa i 4:0!

Komentara 3

LJ
love joe
06:22 19.03.2011.

dolazi i psihijatar da te vodi na promatranje fić fić

H0
Hulk-012
13:25 19.03.2011.

Jučer je opet tiket na blogu prosao imam niz na blogu od 8 dana zaredom pogodenih a svaki putje koficient vec od 1.8 il vise.U sms imam postotak pogodaka 90 posto i uglavnom sve imamo arhivi pa mozete i pogdati nas rad!!! navratie za danas jer sms je aktivan do 4 sata a par na blogu do 20:00!!! POSTOTAK POGODAKA NAM JE PREKO 90% DODITE I UVJERITE SE JER SMO NAJBOLJI!!! WWW.hulk012.bloger.hr WWW.hulk012.bloger.hr www.hulk012.bloger.hr

OB
-obrisani-
14:13 19.03.2011.

-Najsigurniji parovi, posjetite http://vaha-bet-tips.blogspot.com/ Nova stranica, novi server, bolja preglednost..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije