Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Četvrti najpreplaćeniji nogometaš svijeta je jedan Hrvat!

Ivan Rakitić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
02.08.2017.
u 10:12

IJCSS je izradio studiju na osnovu podataka o plaćama igrača i analizi nastupa, a kao referentna godina je uzeta 2016.

Najnovija nogometna studija pozabavila se plaćama igrača i koliko oni zapravo vrijede, a rezultati su poprilično iznenađujući! Prema IJCSS-u (International Journal of Computer Science in Sport) Lionel Messi je najpreplaćeniji igrač svijeta, a u samom vrhu su i Ivan Rakitić i Edin Džeko!

IJCSS je izradio studiju na osnovu podataka o plaćama igrača i analizi nastupa, a kao referentna godina je uzeta 2016. Varijable u ovoj studiji koje su prikupljane, a onda mjerene posebnim algoritmima su bile godina igrača, pozicija, klub, ali i još čitav niz atributa.

"Naravno, na plaću igrača utječe veliki broj faktora koji nisu direktno povezani s nastupima ili vještinama. Na primjer, igrač kojeg vole navijači može imati veću plaću zbog marketinga i prodaje ulaznica," navodi se u studiji, a prenosi Goal.

"Na primjer, igrač poput Lionela Messija tjedno zaradi 550 tisuća eura - a dio toga su udio od sponzorstva, prodaja opreme, vlasnička prava i ostali prihodi koji ne ovise o pobjedama i igri na terenu."

Iza Messija slijede Angel di Maria i Robin van Persie koji kompletiraju najpreplaćeniju trojku, a na četvrtom je mjestu Ivan Rakitić. Hrvatski veznjak je u 2016. godini imao tjednu plaću od 180 tisuća eura, a zapravo je trebao imati nešto više od 61,5 tisuća. Slijede Nicolas Otamendi, pa Edin Džeko, Philippe Coutinho, Isco, David Luiz i Sergio Busquets.

Komentara 4

Avatar poljicanin
poljicanin
16:18 02.08.2017.

"Ekstra Balkanski Hrvat",znači Zlovenac.Po njemu bi Rakitić bio Kinez da se je rodio u Kini iako su roditelji Hrvati.Što bi Kinezi na to rekli?

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
11:49 02.08.2017.

Četvrti najpreplaćeniji nogometaš svijeta je rođeni Švajcarac i ponosan Bern muškardin koji se radi pomanjkanja europske kulture, kučnog odgoja i normalnog odnosa do svoje otađbine izjašnjava kao balkanski Hrvat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije