Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski klasik

Četvrta pobjeda Splita nad Cibonom ove sezone, druga u tri dana

Zagreb: KK Cibona i KK Split u utakmici HT Premijer lige
Marko Lukunic/PIXSELL
02.03.2021.
u 21:26

Splićani su nas dva puta pobijedili na isti način što govori da su ispali pametniji, priznao je Cibonin trener Vladimir Jovanović

Ovosezonska momčad Splita snažniji je sastav od ovosezonske Cibone. Ne, nije to naš subjektivan dojam nego to jasno govore brojke a one kažu da su u sve četiri ovosezonske međusobne utakmice Splićani slavili. A dva puta se to zbilo u posljednja tri dana. Najprije u nedjelju u utakmici ABA lige (76:74), a potom u utorak u dvoboju HT Premijer lige (76:72) s kojom pobjedom su žuti zaposjeli mjesto (treće) ispred cibosa.

Zapravo, računajući pobjedu iz prošlosezonskog domaćeg prvenstva, bila je ovo peta uzastopna pobjeda žutih nad cibosima što se u povijesti odnosa ovih klubova nikad nije dogodilo. A novi novi trener Splićana Milan Karakaš svoje je rivalstvo s jednako mladim Ciboninim trenerom Vladimirom Jovanovićem započeo s dvjema pobjedama.

Žuti su i ovaj put igrali dopadljivije, njihova se igra u završnici činila smislenijom. A baš na takvoj jednoj akciji pogodili su presudnu tricu, a ubacio ju je Babić na povratno dodavanje, iz prodora, Marčinkovića. Jest da je to iskusnom Babiću bila prva trica iz sedam pokušaja, no pogodio je kada je momčadi najviše trebalo.

A Ciboni je u završnici nedostajalo i prodornosti i unutarnje igre (žalit će oni zbog odlaska Bundovića) pa su domaćini pokušavali izboriti bodove tricama krilnog-centra Markote koji ih je u posljednjih 75 sekundi ispucao tri. Prvu je pogodio za 70:70, a drugu i treću, a nju je ispalio odveć žurno, promašio.

Najkorisniji igrači žutih bili su bivši reprezentativac branič Luka Babić (14 koševa, 6 skokova) i aktualni reprezentativac centar Marin Marić (10 koševa, 9 skokova) koji je u važnim trenucima hvatao odbijance (pet napadačkih skokova) od promašaja svojih suigrača. A važan doprinos je dao i povremeni srpski reprezentativac Marko Luković (14 koševa, 8 skokova).

- Mogu biti sretan. Kao što je jedan novinar rekao ovo je nešto već viđeno u nedjelju. Energetski nismo bili na istoj razini. Izgleda da smo mi neka dizelaška momčad kojoj treba malo više, no neću gledati pobjedi u zube - kazao je Milan Karakaš, trener sastava koji se na kraju radovao.

U Ciboninu sastavu prednjačio je njen najmlađi prvotimac, ujedno i kapetan, 18-godišnji Roko Prkačin (14 koševa, 8 skokova), a dvoznamenkasta su bila još četvorica igrača (Marić 12, Markota 11, Planinić 10, Radovčić 10) no nitko od njih nije bio u stanju biti igračem prevage. Zapravo dojam je da u Ciboninim redovima nema "match-winnera", igrača koji je u stanju riješiti utakmicu. Barem ne zasad.

- Sve ste vidjeli. Dvije slične utakmice u kojima smo mi bili bolji, vodili cijelu utakmicu i na kraju to nismo iskontrolirali. Za to postoji više faktora, ali želim pričati samo o stvarima na koje mogu utjecati, a na one koje ne mogu se ne bih niti osvrtao - kazao je Cibonin trener Vladimir Jovanović koji je u završnici bio jako ljutit:

- Da, jer važna nam je bila svaka lopta a mi nismo ispoštovali kretnje koje smo dogovorili i zbog toga sam bio ljut. To je bila trenutna reakcija, no nemam što zamjeriti igračima jer su u skraćenoj rotaciji izašli sa željom da pobjede. Neki su igrali više nego obično i dobili veću ulogu i to nije lako tako da im nemam što zamjeriti.

Splićani su, čini se, i ovaj put bili mudriji u završnici.

- Definitivno, dva puta su nas pobijedili na isti način što govori da su ispali pametniji. U jednom su trenutku na parketu bili Gnjidić, Nakić, Drežnjak, Prkačin i sa njima Planinić, a s druge strane oni su imali Marića, Babića, Lukovića, Ukića i Marčinkovića i ako pogledate razliku u iskustvu, jasno vam je što se dogodilo na terenu - kazao je Jovanović i naglasio sljedeće:

- Vidim da se ovi porazi tragično doživljavaju, a glavno tek predstoji, a to je borba za naslov prvaka u domaćem prvenstvu i poziciju u ABA ligi. Puno je vremena ispred nas i ne vidim razlog da budemo toliko zabirnuti. Pobjede kao i porazi sastavni su dio sporta i bolje da dođu sada nego u petom i šestom mjesecu.
 

Ključne riječi

Komentara 2

CR
Crash2422
22:17 02.03.2021.

Sa Zadrom omjer 0-3 ove sezone, sa Splitom 0-4..Sveukupno 0-7.Dalmatinci su razvalili Cibonu ove sezone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije