Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostvarili cilj

Četiri velika dobitka i jedan ozbiljan upitnik: Može li Červar nastaviti?

24.01.2019.
u 07:22

Hrvatska tako ni nakon 17 godina neće u rukometu biti plasirana ispod šestog mjesta, a to je zaista pokazatelj zavidnog kontinuiteta

Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza uoči Svjetskog prvenstva odredili su plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju kao glavni cilj koji se mora ostvariti na ovom prvenstvu.

Očito se i prije prvenstva procijenilo da snaga naše reprezentacije ne jamči da se mogu pobijediti i težak ždrijeb i “okolnosti” koje su se pojavile u utakmici s domaćinom Njemačkom. Lino Červar i njegovi izabranici ostvarili su zacrtani cilj pobjedom protiv Francuske (23:20) koja se, ruku na srce, nije “ubila” da bi pobijedila jer je ionako imala čekiranu kartu za polufinale u Hamburgu.

>> Pogledajte što je Lino Červar rekao nakon utakmice protiv Francuza

Hrvatska je i u toj utakmici pokazala da je obrambeno vrlo kvalitetna reprezentacija, a da su njeni glavni problemi u napadu koji je, primjerice, samo u prvom poluvremenu imao petnaest promašaja, a francuski vratar Gerard imao je samo četiri obrane, što znači da je bilo čistih jedanaest promašaja.

Jedna izrazito loša utakmica

Hrvatska tako ni nakon 17 godina neće u rukometu biti plasirana ispod šestog mjesta, a to je zaista pokazatelj zavidnog kontinuiteta, mada treba priznati i da više ne pripada u sam rukometni vrh jer kao ni prošle godine na EP-u nije uspjela doći do borbe za medalje.

U cjelini, Duvnjak i društvo odigrali su na ovom SP-u samo jednu izrazito lošu utakmicu, a to je bila ona na početku drugog kruga protiv Brazila, koja ih je koštala prilike da se do kraja drugog kruga bore za polufinale.

Glavni dobici ovog nastupa na SP-u nisu rezultatski već kadrovski. Prvo, Hrvatska je dobila odličnog prvog vratara Marina Šegu koji je gotovo u svim utakmicama nadmašio vratare suparničkih reprezentacija po broju obrana.

1/14

Uz njega, pravo otkriće je mladi kružni napadač Nexea Marin Šipić koji se odlično nadopunjavao sa Željkom Musom i u svom debitantskom nastupu na velikom natjecanju najavio da bismo ga godinama mogli gledati u dresu reprezentacije.

Slijede kvalifikacije i za EP

Odlične dionice imao je i Jakov Vranković, naročito u obrani, ali i u napadu na poziciji na kojoj je Luka Stepančić nakon prve dvije utakmice potonuo u formi. Važan dobitak je i David Mandić na lijevom krilu kao nadopuna Manuelu Štrleku.

Kvalifikacije za OI igrat će se u travnju 2020., a u međuvremenu Hrvatsku ove godine još čekaju kvalifikacije za EP 2020. godine. Do tada će izbornik Červar imati prilike procijeniti što još može popraviti u našoj igri, ali i može li se još nositi s pritiskom koji nose velika natjecanja.

Nastup nakon dvoboja s Francuzima, blago rečeno, ne pokazuje. Umjesto novinarima i sucima, trebao bi se baviti igrom.

>> Pogledajte komentar Večernjakovih novinara na Červarovu izjavu i na nastup Hrvatske na SP-u

Komentara 55

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
08:06 24.01.2019.

A TKO HRVATEKIMA i novinarskim smutljivcima valja !!?? Ne valja Lino,ne valja Babić,ne valja Goluža.....vjerojatno je bradati Vujović pravi :(

DU
Deleted user
08:16 24.01.2019.

Opa, krenuo je kolegijalni napad nivinarskog sljama na Linu. Gospodo novinari kada vi preuzmete odgovornost za napisani tekst i prestanete se skrivati iza "slobode tiska" , blateci i gazeci svakog onog ko vam nije po "ćefu",tada ćemo mici pricati o novinarstvu i kvaliteti istoga. Ovo sada je dno dna, imate oruđe i oružje i nesmiljeno lupate i tucete,a da pri tom ne snosite nikakvu odgovornost. Ako imate imalo ljudskosti onda se nadam da vas je barem sram.

MA
maloprekosutra
07:42 24.01.2019.

Nema straha za naš rukomet. Uz Šipića, Vrankovića i Mandića koji su se maksimalno promovirali na ovom prvenstvu tu su još trenutno ozlijeđeni Mamić, Mandalinić i Pavlović. Dominiković pokazuje izborničke sklonosti, možda ne bi bilo loše ostaviti ovaj dvojac do kraja olimpijskog ciklusa a onda da Dominiković preuzme izborničku palicu od Line kao Dinard u Francuskoj !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije