Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej na travi

Četiri para braće vodila nas do trona

05.08.2019.
u 23:45

Odlične pripreme, pravi izbor igrača i želja za pobjedama donijeli su nam ovaj rezultat, najbolji u povijesti – rekao je nakon turnira trener Polak

Hokejaši na travi Hrvatske ostvarili su veliki uspjeh osvojivši zlato na EP-u C divizije koje je održano na Gibraltaru i plasiravši se u viši razred europskog hokeja 2021. godine.

Nastup za dvije godine bit će drugi nastup u povijesti u B diviziji za Hrvatsku. Prvi i jedini put igrali smo u B diviziji 2015. godine.

Slavlje protiv Švicarske

Nakon polufinalnog uspjeha protiv domaćina i pobjede nakon kaznenih udaraca (4:1, 1:1 u osnovnom dijelu), hrvatski reprezentativci u finalu turnira pobijedili su favoriziranu Švicarsku s 5:4 pogocima Lucasa Bachmanna (2), Anžea Fujsa, Filipa Žlimena i Tonija Premilovca.

Igrači izbornika Norberta Nederlofa i trenera Nevena Polaka odigrali su pet utakmica na turniru, ostvarivši isti broj pobjeda (Slovačka, Portugal, Malta, Gibraltar i Švicarska).

– Odlične pripreme, pravi izbor igrača i želja za pobjedama donijeli su nam ovaj rezultat, najbolji u povijesti – rekao je nakon turnira trener Polak.

Istodobno se u Sloveniji igrala C divizija europskog prvenstva za hokejašice. Seniorke Hrvatske nisu uspjele ostvariti sličan plasman kao seniori i plasirati se u viši rang. Zauzele su četvrto mjesto, izgubivši u dvoboju za broncu od Švicarki nakon izvođenja kaznenih udaraca (2:1, u osnovnom dijelu bilo je 0:0).

Slijedi dvoranski hokej

Sljedeća velika natjecanja za Hrvatsku seniorska su prvenstva B divizije u dvoranskom hokeju. U siječnju 2020. seniorke će igrati u Sv. I. Zelini, a seniori u Luzernu.

Zlato za Hrvatsku osvojili su: Zoran Jakopović, Hrvoje Fijucek (vratari), Mario i Marko Mucić, Andrija i Petar Hršak, Anže i Gregor Fujs, Lucas i Benjamin Bachmann, Zvonimir Vuk, Toni Premilovac, Christopher Zec, Ivan Bagur, Josip Krleža, Filip Žlimen, Pavel Marković i Filip Zlatar.

Četvrto mjesto u Sloveniji osvojile su: Iva Zlomislić, Katarina Filipović (vratarke), Marina Abramović, Ivona Makar, Viktoria Šomin, Tea Putrić, Anamarija Šuliček, Martina Petretić, Monika Vajdić, Petra Hrupec, Una Litvić, Ema Bahlen, Dora Lagančić, Lucija Nizek, Eva Litvić, Ana Čolić i Lucija Čepo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije