Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška situacija

Četiri nogometaša iz našeg susjedstva zaražena koronavirusom

Koronavirus u Srbiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.07.2020.
u 14:21

Iz BiH saveza poručuju da su optimisti po pitanju početka prvenstva, ali da će u svakom slučaju pratiti instrukcije nadležnih tijela

Mjesec dana prije početka nove nogometne sezone u Bosni i Hercegovini, start prvenstva je pod znakom upitnika nakon što su u tri kluba zabilježeni slučajevi koronavirusa.

Kod četiri nogometaša u tri kluba je potvrđena zaraza koronavirusom - dva u Zrinjskom, te po jedan u Mladosti iz Kaknja i mostarskom Veležu.

Strahuje se da bi se taj broj mogao tijekom ljeta povećati, jer je epidemiološka situacija u BiH svakoga dana sve teža, pa bi mogle reagirati zdravstvene institucije uvođenjem dodatnih restriktivnih mjera.

Iz BiH saveza poručuju da su optimisti po pitanju početka prvenstva, ali da će u svakom slučaju pratiti instrukcije nadležnih tijela.

Za sada je na snazi preporuka stručnjaka da sportaši ipak treniraju, ali uz maksimalno poštovanje mjera.

"Kakvo je trenutačno stanje, gledatelji neće moći na stadione. Utakmice će se igrati pred praznim tribinama. Sad dakle, govorim uvjetno, 30 dana prije početka prvenstva. Pratimo što će biti do početka kolovoza, kazao je izvršni ravnatelj za sport u NS BiH Elmir Pilav.

Prošla sezona u Premijer ligi je prekinuta početkom ožujka zbog pandemije koronavirusa, nakon čega je Izvršni odbor u lipnju donio odluku o završetku prvenstva, pa je prvakom proglasio Sarajevo, dok elitni razred napuštaju zenički Čelik i Zvijezda iz Ugljevika.

Nova sezona u Premijer nogometnoj ligi Bosne i Hercegovine službeno počinje 1.kolovoza gradskim derbijem Željezničara i Sarajeva.

>> Kako će izgledati život nakon koronavirusa? "Nema više rukovanja, ni sastanaka..."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije