Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INA Delta Rally

Češka posada jedanaest godina čeka pobjedu

INA Delta Rally
Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/9
10.06.2017.
u 08:11

Ove godine nastupa 57 posada iz devet zemalja što je za 17 posada više nego lani.

Ispred poslovne zgrade Ine startao je 43. međunarodni INA delta rally. Ove godine nastupa 57 posada iz devet zemalja što je za 17 posada više nego lani. Među gledateljima su bile i legende hrvatskog rallya Tihomir Filipović, Niko Pulić i Nenad Lončarić. Prvog dana vidjeli smo četiri brzinca od čega dva na Martin Bregu.

Nakon ta dva brzinska ispita vozači su se vratili natrag kod Inine zgrade gdje je bio drugi prolog. Nakon četiri ispita semafor je pokazao da je u vodstvu češka posada Ondrej Bisaka-Martin Behula koji voze Ford fiestu R5, dok su na drugom mjestu Mađari s hrvatskom putovnicom Krisztian Hideg-Ištvan Kerek (AK INA delta) u Mitsubishi Lanceru. Treće mjesto za sada zauzima posada Viliam Prodan-Zoran Raštegorac (AK Opatija motorsport) koji voze Peugeout 208 R5, dok su Juraj Šebalj i Karlo Golub (AK Sveta Nedjelja) u Hyundai i20 R5 tek na petom mjestu zbog dva kaznena boda.


Zoran Obradović, predsjednik organizacijskog odbora prisjetio se kako je Niko Pulić, pobjednik iz 1994. i 1995. godine, jednom izjavio da je rally kao poljoprivreda - težak, a plodovi su ukusni.

Inače. Hrvatski vozač koji je najviše puta pobjeđivao na ovom rallyu je Juraj Šebalj – sedam puta. Od toga šest puta s Toni Klincom, a lani s Majom Sabol. Trenutno drugoplasirani Mađari slavili su 2015. godine, a ukoliko Bisaka i Behula danas završe kao ukupni pobjednici onda će Češka posada ponovno slaviti nakon 11 godina čekanja.
Danas slijedi start u 9.59 s Blizneca, zatim brzinac preko Laza, dugačko Sljeme, te se natjecatelji vraćaju kod Inine zgrade u servis i slijedi još jedan takav krug. Natjecateljski dio rallya završava završnom ceremonijom u 19 sati kod Inine zgrade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije