Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP Hokej na ledu

Češka bolja od Švedske, Slovaci uvjerljivi

Slovačka
Reuters
14.05.2010.
u 08:47

Hokejaši Češke pobijedili su Švedsku 2-1 u dvoboju 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, ali su Šveđani svejedno u drugi krug natjecanja ulaze s prve pozicije u skupini.

Nakon tri odigrane utakmice tri su momčadi u C skupini imale po šest bodova, Švedska, Češka i Norveška, ali je Švedska osvojila prvo mjesto zbog najbolje gol-razlike u utakmicama protiv protiv protivnika koji idu u drugu fazu natjecanja, dok je prema istom kriteriju drugo mjesto osvojila Češka, a treće Norveška.

U utakmici igranoj pred ispunjenom SAP Arenom u Mannheimu pred 12.500 gledatelja Češka je slavila golovima Tomaša Rolineka i Petra Hubačeka, dok je jedini strijelac za Šveđane zabio Magnus Paajarvi Svensson.

U drugoj fazi natjecanja spajaju se B i C skupine, pa će tako Švedska prvu sljedeću utakmicu igrati protiv Latvije već u petak, Češka će igrati protiv Švicarske u subotu, dok će Norveška igrati protiv Kanade također u subotu.

U A skupini Slovačka je visokom pobjedom nad Kazahstanom 5-1 osigurala drugo mjesto iza Rusije. Dva je gola u utakmici igranoj u Kölnu postigao igrač domaćih Sharksa Ivan Čiernik, dok je Peter Budaj na vratima obranio 34 udarca.

- Igram četiri godine ovdje i stekao sam puno prijatelja, od kojih je puno bilo večeras na susretu. Drago mi je da sam postigao golove zbog njih – komentirao je Čiernik.

U drugoj rundi natjecanja Slovačka prvu utakmicu igra u petak protiv Danske. Finska i Rusija također igraju u petak, dok će Rusija i Njemačka snage odmjeriti u subotu. Kazahstan čeka borba za ostanak, a prvi dvoboj donosi im ogled sa SAD-om.

SP u hokeju na ledu, 3. kolo:

Skupina A

Rusija – Bjelorusija 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Kazahstan – Slovačka 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)

Redoslijed: 1. Rusija 9, 2. Slovačka 6, 3. Bjelorusija 3, 4. Kazahstan 0

Skupina C

Francuska – Norveška 1-5 (1-0, 0-1, 0-4)

Češka – Švedska 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Redoslijed: 1. Švedska 6, 2. Češka, 6, 3. Norveška 6, 4. Francuska 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije