Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mago di umago

Červaru ponuda da bude izbornik Makedonije

'24.03.2012., Arena, Zagreb - Rukomet, druga utakmica osmine finala Lige prvaka, Croatia Osiguranje Zagreb - HC Metalurg Skopje.Trener Lino Cervar. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
25.01.2013.
u 22:30

– Trener sam Metalurga i trenutačno sam time zaokupljen – odgovorio je hrvatski stručnjak

a Prije godinu dana makedonska reprezentacija ostvarila je najveći uspjeh na velikim natjecanjima osvojivši peto mjesto na Europskom prvenstvu u Srbiji. Nakon toga nije uspjela izboriti OI u Londonu, a sa SP-a u Španjolskoj vratila se već nakon osmine finala i ispadanja od Njemačke.

Logičan epilog bila je ostavka izbornika Zvonka Šundovskog koju je predsjednik Makedonskog rukometnog saveza Mihajlo Mihajlovski prihvatio i odmah prazno mjesto ponudio bivšem hrvatskom izborniku, trofejnom treneru skopskog Metalurga Lini Červaru. Mihajlovski je razgovarao s Červarom o budućnosti reprezentacije i potezima koje bi trebalo povući, o pomlađivanju momčadi, no zasad nema naznaka da će olimpijski pobjednik i svjetski prvak prihvatiti taj posao. Naime, Mihajlovski je ujedno prvi čovjek Vardara, aktualnog prvaka SEHA lige i najvećeg suparnika Červarova kluba, i pitanje je kako bi u Metalurgu prihvatili tu suradnju.

– Trener sam Metalurga i trenutačno sam time zaokupljen – odgovorio je hrvatski stručnjak makedonskim novinarima na pitanje hoće li prihvatiti ponudu.

Zanimljiv je detalj u cijeloj priči i to da su u svibnju izbori za vodstvo Makedonskog rukometnog saveza, a aktualni predsjednik najavio je povlačenje. Dođe li do promjene vlasti, primjerice da netko iz Metalurga ili netko potpuno neovisan postane predsjednik, ne bi bilo iznenađenje da se Červar prihvati vođenja Lazarova i društva. A možda se Metalurg i Vardar odmah dogovore. U tom bi slučaju umaški čarobnjak vodio Makedonce već na proljeće u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2014. u Danskoj.

Podsjetimo, Červar je nedavno dobio makedonsko državljanstvo i putovnicu, a Metalurgu je donio tri naslova prvaka države.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
borko953
23:09 25.01.2013.

Tko je kalibar kao Lino taj ce uvijek imati ponuda a mi se takvih odricemo kao sada Balica.Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije