Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linov izbor

Červarovih sedam idealnih za napad na europski tron

Lino Červar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
17.06.2017.
u 00:22

Na mjestu kružnog napadača Lino će se osloniti na dva veterana iz 2003. – Igora Vorija i Renata Sulića.

Lino Červar, izbornik hrvatskih rukometaša, za nekoliko dana imat će drugo okupljanje reprezentacije otkako se vratio na klupu Hrvatske. Na prvim pripremama u Poreču bilo je 30-ak igrača, a sada će sredinom lipnja gotovo isto toliko igrača ponovno trenirati pod njegovim budnim okom, također u Poreču.

– Želim na prva dva okupljanja vidjeti igrače na koje sigurno računam za Europsko prvenstvo, ali i one koji tek kucaju na vrata reprezentacije. Sljedeće pripreme, koje će biti u listopadu, bit će pripreme s igračima s kojima ozbiljno računam za EP – rekao je Lino.

Bez obzira na to što do početka Europskog prvenstva, kojem je Hrvatska domaćin, ima nešto više od šest mjeseci, Lino jako dobro zna udarnu postavu. Odlučit će napasti europsku medalju s provjerenim sastavom. Na vratima će možda imati i najveću dvojbu jer su tu sve redom iskusni Ivan Stevanović, Ivan Pešić te povratnik Mirko Alilović, ali tu je i mlađahni Filip Ivić.

Bez obzira na to što je “Stivi” bio broj jedan kod Željka Babića, prednost kod Line dajemo Aliloviću koji iza sebe ima sjajnu sezonu. Uostalom, upravo je Lino prvi put pozvao Mirka u reprezentaciju, sad već davne 2007. na SP u Njemačkoj.

Kod krila ne bi trebalo biti dvojbe. Manuel Štrlek držat će lijevu, a Ivan Čupić desnu stranu. Možda je Čupić bio u maloj reprezentativnoj krizi, ali promjena kluba i klime kao da je na njega djelovala jako, jako dobro. Na završnom turniru Lige prvaka bio je bez promašenog sedmerca, a postigao je i odlučujući pogodak za zlato.

Kad bi se mnogima zatresla ruka pred Omeyerom, iskusnom Čupiću nije. I zato je u prednosti nad Zlatkom Horvatom koji u zadnje vrijeme nema sreće, posebice pri izvođenju ključnih sedmeraca. Manuel Štrlek igrač je kojeg je Lino također uveo u reprezentaciju i koji je trebao biti faktor iznenađenja na Svjetskom prvenstvu 2009.

No, u zadnjoj sekundi pripremnog turnira u Austriji stradalo je koljeno i Štrlek je Svjetsko prvenstvo gledao s tribina. Vodio ga je Lino godinu dana kasnije na Europskom prvenstvu u Austriju kada smo posljednji put igrali finale na velikim rukometnim natjecanjima.

Na mjestu kružnog napadača Lino će se osloniti na dva veterana iz 2003. – Igora Vorija i Renata Sulića. No, prednost će u startnoj postavi ipak dobiti puno mlađi Marino Marić koji je odlaskom u njemački Melsungen puno napredovao. Kako u obrani tako i u napadu. Teško da će se Lino odlučiti za četvrtog kružnog napadača pa će Željko Musa ovog puta ostati samo kao pričuva. Za ne daj Bože.

Prva vanjska linija trebala bi biti Duvnjak – Cindrić – Stepančić. Jasno, ako Duvnjak bude spreman nakon operacije. Ne bude li spreman, tu je Marko Mamić. Bez obzira na Duvnjaka, prva violina reprezentacije trebao bi biti Luka Cindrić, igrač koji je Vardar doveo do naslova prvaka Europe. Luka Stepančić desno je u prednosti nad Kopljarom, koji je zbog ozljede propustio puno toga ove sezone, i Luke Šebetića. Tko će uz ove dečke još biti u vanjskoj liniji na idućem EP-u, pokazat će početak sljedeće sezone u kojoj se moraju dokazati Domagoj Pavlović, Igor Karačić, Stipe Mandalinić, Šime Ivić...

– Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj mora pobijediti tim. Ne pojedinac, nego tim. Dakle, igrat će u tom trenutku najspremniji, najhrabriji, oni koji budu spremni za najveće napore. I na kraju oni koji prihvate moje ideje. Naravno, bitna će biti atmosfera. I zato nam u ovih šest mjeseci treba samo pozitiva – zaključio je Lino Červar.

Komentara 7

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:36 17.06.2017.

A Tonči Valčić kao pouzdani stup obrane ??

SS
sokac sa drave
10:07 18.06.2017.

Sta je vec zaboravljeno kako su Stepancic i Mandalinic na zadnjem prvenstvu sve zivo promasili,cak nista nije islo u okvir vrata.To se moglo vidjeti u finalu PSG i Vardara gdje je Stepancic bio ravan nuli tako da je na toj poziciji morao skoro cjelu utakmicu morao igrati mladi Francuz Remili.Kad pomislis da nemoze biti goreg od Kopljara pojavi se Stepancic.Zato bi trebao igrati Buntic igrac bez straha koji ide tamo gdje boli a ne ovi svileni.

MA
Mara
23:12 21.06.2017.

Zaboravila sam napisati!! Zar je Dule nakon svega što je napravio zaslužio da u 29 godini prestane biti prva violina repke, samo zato što je Cindrić osvojio Ligu prvaka?? Cindrić je super igrač, ali on nije dovoljno iskusan da bi bio pokretač momčadi! Sjetite se da je protiv Mađara zabio 8 golova, ali za pobjedu je trebao ulazak Duleta!! Nema on onaj osjećaj kad treba dodati loptu, a kad pucati po golu, kao Dule! Zato ne treba Cindrića stavljati u sredinu ako će Dule igrati!!! Svijesna sam da Dule možda ne bude potpuno spreman, ali bolje i sa dovoljno nespremnim Duletom, nego bez Duleta!!! U Francuskoj također nije bio dovoljno spreman, ali je svejedno izabran za najboljeg srednjeg vanjskog prvenstva! Staviti Duleta na lijevog vanjskog, a ne u sredinu je potpisivanje propasti i prije nego što je počelo išta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije